Sutra u Splitu počinje „najzeleniji“ tech&business događaj godine

Green Future konferencija, koja će u Splitu okupiti više desetaka poslovnih ljudi, znanstvenika, ministara, gradonačelnika i aktivista iz cijeloga svijeta, kreće sutra u 10 sati u splitskom HNK.

Raspravljati će se zelenim tehnologijama, urbanoj i e-mobilnosti, zaštiti okoliša, digitalizaciji poslovanja te financiranju zelenih projekata.

„Svi koji će sljedeća dva dana biti u Splitu imaju zajednički cilj, a to je održiva budućnost u kojoj, kao društvo, generacijama poslije nas, ostavljamo bolji planet od onog koji smo zatekli.“ – poručio je Marijan Čipčić, jedan od organizatora konferencije.

Nakon spektakularnog prvog izdanja, koje je uživo pratilo oko tisuću posjetitelja, ove godine će u hramu splitske kulture, među ostalima, govoriti Sébastien Pellion iz Glova, bivša ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger, hrvatska ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, Andrius Bičeika iz REVOLUT-a, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i mnogi drugi.

„Poseban izazov, ali i zadovoljstvo nam je organizirati ovakav događaj, svjetskog značaja u Splitu. Promjene koje želimo potaknuti nisu jednostavne, zahtijevaju interdisciplinaran pristup i umrežavanje svih dionika društva, od poduzetnika, preko javnih službenika do aktivista. Samo zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti budućnost kakvu želimo.“ - istaknuo je Tomislav Buljubašić, suorganizator Green Future konferencije.

Posebna prednost Green Future konferencije upravo je okupljanje predstavnika javnog i privatnog sektora iz cijeloga svijeta čime se osigurava jedinstvena platforma za upoznavanje suvremenih tehnologija i primjera dobre prakse vezanih uz temu koja je univerzalno prihvaćena kao najvažnija preokupacija današnjice.

„Gotovo dvije trećine EU fondova su vezane uz zelene tehnologije i tranziciju. Gradovi, županije, tvrtke i udruge koje žele biti u korak s vremenom to su prepoznale i zato imamo izvrstan globalani odaziv na Green Future, jer budućnost dolazi, pripremili se mi ili ne.“ – rekao je Ognjen Bagatin, suorganizator konferencije.

Tech-event koji se ne propušta prepoznali su brojni partneri i sponzori, poput Infobip-a, OTP banke, Matercarda, Ericssona Nikola Tesla, e.on-a, HBOR-a, IMC-a, Schneider-a i EY-a.

Imamo mnoštvo ideja i inovativnih proizvoda koji se tiču održivosti, okoliša, energije i mobilnosti. Dobro je za naše ljude da vide šta drugi imaju reći, a isto tako i mi imamo znanje koje je relevantno u svjetskim razmjerima. – naglasio je Dean Marušić iz kompanije Ericsson Nikola Tesla.

Dodajmo kako će poslije oba dana konferencije, u četvrtak i petak navečer, biti organiziran after-party, kao izvrsna prilika za umrežavanje ključnih donositelja odluka.