Teško vam pada nezaposlenost? Javite se u Banovinu!

"Rekla mi je da nema posla i da je nitko nakon 13 godina rada u stranci ne želi zaposliti. Teško je to podnosila...", izjava je koja već na početku 2014. ulazi u vrlo oštru konkurenciju za istup godine. Vlasništvo je gradonačelnika Splita Ive Baldasara, a odnosi se - to valjda svi već znaju - na iznimno human i kolegijalni čin zapošljavanja Vesne Perak Bone, nekadašnje tajnice gradskog SDP-a, gradske vijećnice, savjetnice gradonačelnika za izradu novog gradskog socijalnog plana i nesuđene jedne od čelnih osoba Lučke uprave Split.

Ovih je dana postala tajnica u Službi za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje, institucije čije ime kao da je iz Alana Forda ispalo. Taj potez - odrađen uz još nekoliko imenovanja - otkrio je Index, a Slobodna Dalmacija je u petak izvijestila da je natječaj za to mjesto raspisan nedugo nakon što su iz Banovine demantirali da će biti raspisan. Nema toga što je rečeno danas, da će vrijediti i sutra.

S obzirom da gradska uprava iskazuje toliku razinu socijalne solidarnosti, ne podliježući pritiscima poput izjave predsjednika SDP-a i Vlade Zorana Milanovića da se "plemstvo ne dokazuje titulama nego ponašanjem" - baš kako i treba raditi vodstvo grada s najvećim brojem nezaposlenih po glavi stanovnika u zemlji - iskoristimo ovaj pozitivan trend. Javite se gradskoj upravi, i iskažite svoje želje i potrebe. Dovoljno je nazvati neki od brojeva koje navodimo nešto niže, ili poslati mail, i reći odnosno napisati: "Nezaposlen sam, to mi teško pada". Možete isto napraviti i na službenoj gradonačelničkoj stranici na Facebooku.

Službeni kontakti gradonačelnika Splita su:
tel: 021/310-252, 021/310-253
fax: 021/310-254
e-mail: ivo.baldasar@split.hr
Facebook stranica


Javite nam na FB stranicu ili email portal@split.com.hr kakav ste odgovor dobili, i ima li šanse da vam se problem "riješi", bez obzira na otegotnu okolnost što vjerojatno niste 13 godina radili u stranci.