U Splitu ove subote prosvjed "Pravda za djevojčice"

U subotu, 19. listopada u 10 sati ispred Županijskog suda u Splitu udruga Domine održat će mirnu akciju "PRAVDA ZA DJEVOJČICE!“, u znak podrške djevojčici koju je hrvatsko pravosuđe sramotnim postupkom suca ostavilo na cjedilu. Na slobodu su puštena petorica osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje 15-godišnje djevojčice, koje je trajalo punih godinu dana. Puštanjem osumnjičenika za ove teške zločine na slobodu, pravosuđe ugrožava sigurnost, život i dostojanstvo maloljetne žrtve.

"Ovom akcijom želimo iskazati i solidarnost svim žrtvama seksualnog nasilja, dati im podršku i poručiti kako nisu same. Žrtvama seksualnog nasilja, kaznenog djela koje se prijavljuje u najmanjem broju u odnosu na učestalost, nadležne institucije, ali i društvo općenito, poručuje kako im ne vjeruje i kako su si (djelomično) same krive za proživljenu traumu.
Vrijeme je da institucije što je više moguće, unutar zakonskih okvira, stanu na stranu žrtve, ali i da mi kao društvo reagiramo!" - poručuju Domine.

#pravdazadjevojcice

https://www.facebook.com/events/577434589733548/