U subotu plivajte,trčite i šetajte za našu sugrađanku Doris

U znak podrške za našu mladu sugrađanku Doris Matošić, koja vodi tešku bitku s opakom bolešću, u subotu, 26. rujna u 9 h na sjeverna vrata Marjana, pozivaju se građani, sportski klubovi, udruge i svi koji to žele i mogu da dođu na sportsko okupljanje, na kojem će šetnjom, trčanjem, vožnjom bicikla, ili kako god žele, pokazati Doris da nije sama.

ZA SVE KOJI BI HTJELI PLIVATI ZA DORIS : U subotu u 7 sati okupljanje je na Institutu odakle će svi skupa krenuti plivati do Prve vode.

Na Marjanu će biti postavljen stol gdje će se prikupljati donacije, a sva prikupljena sredstva će se donirati Doris Matošić.

"Za našu Doris lavicu
❤️
Mnogo je ljudi koji daju sve od sebe da pomognu drugima, a zauzvrat ne traže ništa, ni kada je najpotrebnije. Zato ajmo pokazati veliko srce za našu Doris Matošić koja je svojim velikim srcem i plemenitim radom pomogla mnogima, i koja sada prolazi najveću bitku u životu, boreći se sa zloćudnom bolešću.
Svatko tko poznaje Doris, zna koliko je to predivna, dobra, pametna, vrijedna i skromna cura.
Doris je naše splitsko dite, rodjena pod Marjanom, i jedan veliki i lipi dio splitskog sporta. Nekadašnja plivačica, koja je plivala za svoj PK Jadran, osvajala brojne medalje..
Otišla je na studij u Ameriku, diplomirala na sveučilištu Bridgeport u SAD-u, magistrirala na državnom sveučilištu Illinois u SAD-u, te doktorirala na sveučilištu Birmingham u Velikoj Britaniji na temu narcisoidne osobine ličnosti kod trenera kroz prizmu teorije samo-determinacije.
Doris je doktorica znanosti iz područja psihologije sporta i sportski psiholog u Splitu.
Trenutno je zaposlena kao sportski psiholog u Akademiji HNK Hajduk “Luka Kaliterna“, te kao vanjski suradnik istraživač na EU Erasmus + projektu Kineziološkog fakulteta u Splitu na temu Sportom protiv nasilja i socijalne isključenosti. Autorica je brojnih znanstvenih članaka objavljenih u međunarodnim znanstvenim časopisima vezanim za psihologiju sporta (npr. Journal of Sport & Exercise Psychology),te ulomka knjige Sport and Exercise Psychology Research: From theory to practice.
Sudjelovala je na brojnim međunarodnim i domaćim kongresima, stručnim edukacijama iz područja psihologije sporta, te različitim međunarodnim znanstvenim i stručnim projektima. Primila je niz nagrada za svoje znanstveno djelovanje. Recezent je više znanstvenih časopisa iz područja psihologije sporta.
Radila je kao asistent na dodiplomskom studiju kineziologije državnog sveučilišta Illinois u SAD-u, te predavač na predmetu Istraživačke metode i statistika u sportskim znanostima dodiplomskog studija sportskih znanosti sveučilišta Birmingham u Velikoj Britaniji. Uz znanstveni i predavački rad, iskustvo u stručnoj praksi stekla je kao psiholog pripravnik plivačkog tima sveučilišta Illinois Wesleyan, softball tima državnog sveučilišta Illinois, te gimnastičkog kluba Marjan Split. Radila je i kao sportski psiholog suradnik plivačkog kluba Jadran Split.
Ima završen prvi stupanj edukacije iz bihevioralno-kognitivnih terapija koje organizira Hrvatsko udruženje za bihevioralno kognitivne terapije (HUBIKOT) i trenutno je polaznik drugog stupnja navedene edukacije.
Ali od svih ovih diploma i priznanja, najveća njena diploma je veliko, ogromno, najveće toplo SRCE, skromnost, samozatajnost, njezina dobrota. Ono sto joj sad najviše treba je beskonačna ljubav i potpora svih nas, jer je ona ovom svijetu dosad već dala zaista mnogo. Sad je na nama red da njoj pomognemo u trenutku kad joj naša pomoć zaista jako treba.
Zato pozivamo sve sportske klubove i gradjane grada Splita da nam se pridruže 26.09. u 09:00 na Marjanskim vratima, da svi zajedno budemo dio “životne utrke s Doris” i pružimo joj snagu da se nastavi boriti i vjerovati.
Sav novac prikupljen od startnina - donacija na utrci “Split za Doris” ići će u svrhe liječenja. Ajmo Splite, pokažimo svoje veliko srce!
Doris, želimo vidjeti tvoj osmijeh, želimo da nam opet zaplivaš prsno puna force i dispeta (makar i samo na Šore), želimo da se opet prošetaš našim lipim Marjanom..
❤️
Sa svojom familijom, svojim Marinom, i psićem Mišom.." -poručuju organizatori ove humanitarne priče "Race for Doris", ekipa iz Triatlon kluba Split.