Udruga MoSt - Humanitarna kampanja "Ambasadori solidarnosti i volonterstva"

Splitska udruga MoSt će 11. prosinca na Rivi organizirati jubilarno dvadeseto izdanje humanitarnog buvljaka "A di si ti?!" kojem je cilj prikupiti pomoć za korisnike i korisnice njihovog Centra za beskućnike, ali i promovirati solidarnost i volontiranje.
 
Među brojnim štandovima prepunim knjiga, rukotvorina, drugih svaštarija, a i slatkarija, naći će se i originalni proizvodi splitskih beskućnika nastali kroz projekt "Split Style by MoSt".
 
Splićani su majice, šalice, torbe i kišobrane sa šaljivim porukama i natpisima upoznali na predstavljanju u svibnju, kada se tražio komad više, a sada će imati priliku upotpuniti kolekciju.
 
Sav prihod prikupljen ovom akcijom će biti namijenjen korisnicima, kupnji novih materijala za radno okupacijsku aktivnost "Split Style By MoSt" te uređenju i opremanju prostora i bolesničke sobe u Centru za beskućnike u kojem je, uzgred rečeno, smješteno 35 naših sugrađana, a usluge poludnevnog boravka i Socijalne samoposluge koristi njih više od 120.
 
Promociji ovog hvalevrijednog događaja ove se godine odazvalo osam mladih splitskih sportaša, ambasadora solidarnosti i volonterstva - Tonči Stipanović, Filipa Merčep, Toni Kanaet, Ivan Mikulić, Dina Levačić, Petra Marendić, Dino Sinovčić i Paula Jukić. U kreacijama splitskih beskućnika su stali pred objektive mladog fotoreporterskog dvojca Miroslava Lelasa i Milana Šabića.
 
Dina i Paulu ste već upoznali, a baš kao njih, ni Tonča Stipanovića nije potrebno posebno predstavljati. Zahvaljujući njegovim uspjesima, ime grada Splita se godinama spominje u samom vrhu jedriličarskog svijeta.
 
Ovaj, kako voli isticati, 'mornarevac', europski je i mediteranski prvak te olimpijski i svjetski doprvak u jedrenju. Jedini je hrvatski jedriličar s čak dvije srebrne olimpijske medalje, a nema ni mjesec dana u rodni grad je donio treću svjetsku medalju, broncu sa Svjetskog prvenstva u klasi Laser.
 
Trenutno odmara s obitelji, a početkom siječnja kreće u pripreme za novu sezonu. Slobodno vrijeme je iskoristio za širenje pozitive i afirmaciju Splita, ne samo kao sportskog, već i grada humanosti i solidarnosti.
 
- Drago mi je podržati ovakve akcije, a posebno u ovo predblagdansko vrijeme. Lipo je baš da su naši beskućnici našli nešto čime će se baviti, a ujedno i ostvarivati prihode. Proizvodi su super, posebno su mi se svidile čikare, moja je već dobila misto u kući. Jedva čekam subotu da vidim i druge radove na njihovom štandu, a iskoristio bih priliku i da pozovem sve Splićane da nam se tamo pridruže - poziva Tonči.
 

Na Rivi će u subotu biti i seniorke Ragbi kluba "Nada" koje su sredinom godine titulu državnih prvakinja vratile u Split, a svoju su dominaciju potvrdile i prije mjesec dana osvajanjem Kupa Hrvatske. U ulozi njihove ambasadorice solidarnosti i volonterstva našla se Filipa Merčep.
 
Dvostruka hrvatska reprezentativka, u ragbiju i tajlandskom boksu, je u RK "Nadu" stigla 2020. godine i savršeno kompletirala njihov pobjednički tim. Uz sve obaveze uvijek nađe vremena i za humanitarno djelovanje, pa je objeručke prihvatila i poziv na sudjelovanje u MoStovoj kampanji.
 
- Klub "Nada" i njegovi članovi redovito sudjeluju i podržavaju akciju "A di si ti?!", pa sam im se i ja s iznimnim zadovoljstvom pridružila. Ovo predbožićno vrijeme je pravi trenutak da se aktiviramo i pomognemo bližnjima. Smatram da svatko od nas može pokloniti malo svog vremena ili materijalnih sredstava za pomoć potrebitima što će i naša srca ispuniti srećom i blagostanjem, a nije li baš to cilj Božića? - pita se ova simpatična Splićanka.
 
Subotu će, naravno, provesti na splitskoj Rivi.
 
- Nadam se da će se što veći broj naših sugrađana odazvati i podržati udrugu MoSt, između ostalog i kupnjom njihovih vlastitih proizvoda; majica, borši, kišobrana koji su stvarno originalni i savršeno oslikavaju mentalitet i kulturu najlipšeg grada na svitu.
 
Ja i ostali članovi "Nade" vas čekamo 11. prosinca na splitskoj Rivi! - poručuje Filipa.