Uključi se u humanitarnu akciju Korak za Mihu

Udruga mladih Prijatelj, uz podršku Visoke škole za sportski menadžment Aspira i Udruge za šport i rekreaciju Čarobni grad, organizira humanitarnu akciju Korak za Mihu. Cilj akcije jest prikupiti financijska sredstva potrebna za operaciju koja će dječaku s cerebralnom paralizom pružiti priliku da prohoda.

Mihovil Mišetić desetogodišnji je dječak pri čijem su se porođaju dogodile komplikacije te mu je dijagnosticirana spastična diplegija, odnosno teški oblik cerebralne paralize koji mu je zahvatio noge. Mihovil je uključen u vježbe razvojne gimnastike od najranije dobi i napornim vježbanjem postigao je značajne rezultate, no hodanje mu je još uvijek otežano, odnosno moguće jedino uz pomoć bližnjih.

Nakon nedavnog pregleda u Zagrebu, kod ruskog specijalista za spomenutu problematiku, ustanovljeno je da mora na operaciju mišićnih tetiva kako bi se izbjeglo dodatno smanjenje mišićnih kontraktura. Operacija bi Mihovilu mogla omogućiti samostalno hodanje, no obitelj ne može snositi financijske troškove operacije koja bi se realizirala u Beogradu.

Iz tog razloga organiziramo humanitarnu akciju Korak za Mihu u koju bismo uključili učenike splitskih osnovnih škola, roditelje, volontere i sve ostale koji požele sudjelovati u akciji. 

Humanitarna akcija započet će humanitarnim turnirom koji je namijenjen učenicima osnovnih škola. Učenici se mogu natjecati u nogometu ili u graničaru, prema vlastitoj želji, a turnir će biti podijeljen u dva dijela – prvi dio predviđen je za učenike od 1. do 4. razreda, a drugi za učenike od 5. do 8. razreda. Turnir će se održati u dvorani Spinut, u subotu 12. travnja 2014., s početkom u 9 sati.

Istog dana navečer organiziramo Tulum za volontere i prijatelje u caffe baru Charlie na Žnjanu s početkom u 21 h. Na tulumu će zasvirati gipsy jazz swing retro bend Repassage i DJ Sully a organiziramo i bogatu lutriju!

Također, za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola u nedjelju 13. travnja 2014. organiziramo Matineju, od 18 do 22 h u caffe baru 'Plava kava' gdje će djeca moći zaplesati uz nastup plesnog kluba Sedmi vjetar, dobro se zabaviti i osvojiti neku od nagrada na našoj lutriji. 

Dovedite svoju braću, sestre, rođake i djecu na turnir i matineju, a u subotu navečer dođite na Tulum i zabavite se s nama!

Za sva pitanja i informacije možete se obratiti Mirjani na 097 721 3797


PROGRAM

12.04., subota, Dvorana Spinut od 9 h - Turnir u nogometu i graničaru za osnovnoškolce.
Osnovnoškolci se mogu prijaviti za nogomet ili igru graničara putem Facebook-stranice Korak za Mihu ili na kontakt broj 097 721 3797 (Mirjana) .

Prijaviti se može individualno ili u grupi.

12.04. od 21 h, caffe bar Charlie, Žnjan - Tulum za volontere i prijatelje
Gipsy jazz swing retro benda Repassage
DJ Sully
Bogata lutrija

 13.04., nedjelja, 18-22 h, caffe bar Plava kava - Matineja za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola.
Nastup plesnog kluba Sedmi vjetar.

ULAZNICE
Ulaznica za turnir za učenike od 1. do 4. razreda - 10 kn
Ulaznica za turnir i matineju, za učenike od 5. do 8. razreda - 20 kn
Lutrija na matineji - 5 kn
Ulaznica za tulum - 10 kn
Lutrija na tulumu - 10 kn

Tijekom turnira i matineje s učenicima će biti preko 30 volontera koji će paziti da sve prođe u najboljem redu!

Građani se mogu uključiti i na način da doniraju novac na žiro-račun otvoren isključivo za ovu prigodu:
Splitska banka Societe Generale Group
2330003 - 1553163146
IBAN HR0423300031553163146