Uručene nagrade Grada Splita ovogodišnjim dobitnicima

U foyeru splitskog HNK jučer su povodom Dana Grada i blagdana svetog Dujma uručene nagrade Grada Splita ovogodišnjim dobitnicima.

Dobitnici nagrada Grada Splita za životno djelo su dr. Drago Štambuk, za veliki stvaralački doprinos hrvatskoj poeziji, hrvatskom jeziku i njegovim narječjima; prof. emeritus dr. sc. Ivo Banović, za cjelokupan doprinos stručnom i znanstvenom radu te razvoju i unapređenju medicinske znanosti iz područja ginekologije i opstetricije posebno perinatologije i patologije trudnoće; Feđa Klarić, za poseban doprinos foto novinarstvu kojim je predstavio i trajno zabilježio splitsku, dalmatinsku i hrvatsku svakodnevnicu i važne događaje kroz više desetljeća.

Osobna nagrada dodijeljena je Ani Lešini, za posvećenost u pružanju pomoći potrebitima, nesebičan društveni angažman i humanitarno – volonterski rad. Dobitnici skupnih nagrada su Športski savez invalida grada Splita (predsjednik Mijo Bakić), za ostvarene rezultate na polju vrhunskog športa osoba s invaliditetom; Udruga MOST (predsjednica Đordana Barbarić), za uspješne akcije u promicanju solidarnosti na području suzbijanja siromaštva, u pružanju podrške mladima s problemima u ponašanju i onima koji izlaze iz alternativne skrbi te promicanje građanskog aktivizma i volonterskog rada.