Backstage Live Pula: Elvis Costello, Amira Medunjanin, Avishai Cohen...

Ove godine u Puli održava se prava muzička poslastica za glazboljupce i zaljubljenike u jazz. Novi glazbeni festival Backstage Live Pula od svibnja do prosinca 2018.godine donosi 8 uzbudljivih koncerata u Puli na dvije značajne lokacije: u pulskom amfiteatru te u Istarskom Narodnom Kazalištu.

Dva vrhunska jazz koncerta u sklopu festivala već su iza nas, a s obzirom na njihov odjek koncerti su se pokazali punim pogotkom koje će Pula zasigurno pamtiti. Početkom svibnja ovaj novi festival je u Istarskom narodnom kazalištu otvorio Christian McBride, vodeći svjetski kontrabasist i dobitnik šest grammy-a, s njegovim Big Bandom, dok su krajem mjeseca posjetitelji mogli uživati u nastupu jednog od najvećih saksofonista današnjice Jamesa Cartera s Elektrik Outlet kvartetom.

Nakon ovih uspješnih koncerata, Backstage Live nastavlja okupljati vrsne umjetnike iz svijeta popularne glazbe i jazza. U istome prostoru, na pozornicama Istarskog narodnog kazališta 28. lipnja nastupiti će poznati izraelski jazz glazbenik Avishai Cohen sa svojim triom, a dolaskom jeseni popularne američke pjevačice Lizz Wright i Madelaine Peyroux priuštiti će Puljanima nezaboravne večeri 26. rujna i 10. prosinca.

Osim dogadjanja u Istarskom narodnom kazalištu, unutar paketa koncerata Backstage live festivala naglasak je na tri glamurozna ljetna koncerta u poznatoj pulskoj Areni. Tako u Pulu 8. srpnja stiže legendarni umjetnik s 40-godišnjom glazbenom karijerom Elvis Costello sa svojim bendom The Imposters u sklopu turneje povodom novog albuma, dok 3. kolovoza u Arenu dolazi najpoznatija jazz pjevačica ovih prostora Amira Medunjanin, takozvana “bosanska Billie Holiday”, koja će nastupiti sa norveškim gudačkim sastavom TrondheimSolistene. Sklop koncerata u pulskom amfiteatru trbao je zatvoriti svjetski poznati francuski vokal Charles Aznavour 16.kolovoza, ali na zalost je zbog bolesti otkazao cijelu ljetnu turneju  - no uskoro ocekujemo i najavu zamjenskog koncerta  - a sigurni smo da neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
 

Niz koncerata renomiranih glazbenika unutar festivala Backstage Live Pula 2018. u pulskoj Areni i Istarskom narodnom kazalištu već se pokazao kao jedan od najpotpunijih glazbenih programa u Hrvatskoj. Grad Pula, TZ Pule i Arena Hospitality Group su se suradnjom ovim festivalom uistinu potrudili i znatno obogatili ovogodišnju kulturnu ponudu, te tako i postavili visoke standarde za nadolazeće glazbene dogadjaje.