Bačvice beach festival položio prijamni

Plaža Bačvice još jednom se pokazala kao sjajno mjesto za ljetne partije, a nakon tribute koncerata za Dina Dvornika i dvije godine Entera, to je dokazao i prvi Bačvice Beach Festival. Za nekoliko tisuća ljudi u subotu navečer ponovo nije bilo dileme gdje će se provoditi... Plićak omiljene plaže, zvuci plesne glazbe i headliner DJ Westbam jednostavno su bili mamac kojem je bilo teško odoljeti.

Organizator BBF-a Pero Fullhouse može odahnuti, jer nakon svih peripetija s Discoteque Rivom, i njegov novi festival na dobrom je putu da postane jedan od onih događaja tijekom ljeta koje bilježimo u svojim kalendarima još u rano proljeće.

Sukladno onoj o prvim mačićima, za prvu godinu ćemo oprostiti što su izgled pozornice, rasvjeta i VJ-ing ipak bili za klasu lošiji negoli na Enter Festivalu ili prve dvije Rive. No, za iduću godinu kada se nadamo da će BBF trajati i koji dan duže, uz tehnička unaprijeđenja, na line upu očekujemo i nešto mekše DJ-e čiji ću komercijalni zvuk odgovarati i onima koji nisu techno partije pohodili u 90-ima.

Treba pohvaliti organizaciju zbog broja šankova kao i pristupačnih cijena na istima, a koliko se ozbiljno pristupilo poslu govorio je i prizor kada nekoliko zaštitara u odjeći skače u more kako bi spriječilo grupu onih koji su preskočili ogradu da se izgube u rasplesanoj masi.

Prizor u kojem mladost u kupaćim kostimima pleše u plićaku, a da se istovremeno nalazi u samom centru grada, je nešto što ima potencijala da postane još jedna splitska prepoznatljivost s kojom se možemo reklamirati u svijetu. Stoga bi ovakav i slični programi trebali postati nešto što će se na redovnoj bazi održavati barem jednom tjedno, pa makar i u nešto skromnijem izdanju.

 

VEEEELIKU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI