BART Market - novo festivalsko ime za Advent u Trogir dovodi svjetska barska imena i art market!

Adventska ponuda Trogira postat će uskoro bogatija za još jedno festivalsko ime: BART MARKET  - koji u svom imenu krije simbiozu između barske kulture i art marketa.

Na lokaciji u strogom centru Trogira unutar kamenih kuća sa stoljetnom prošlošću ovih dana grade se art market i prava mala pop up barska stanica za kojom će u prosincu stati neka od najpoznatijih hrvatskih a bome i svjetskih barskih imena. Trogirane i njihove posjetitelje tako će koktelima oduševljavati zagrebački Peaches & Cream bar Dominika Bečvardija (15./16.12.), Blend Bar renomiranog Filipa Lipnika (22.12.), Bokamorra koja dominira splitskom barskom scenom (7./8.12.), u goste dolazi Matej Kostić premium spirits brand ambasador Jack Danielsa (30.11.) , a kao posebni gosti tu su barmeni Emanuele "Lele" Mensah i Marco Trapani (Liquid Nation) iz Velike Britanije (2.12.). Iza Lele Mensaha je rad u najboljim londonskim barovima Lyaness i Connaught bar a poznat je i kao autor nekoliko knjiga o koktelima pa će posjetitelji moći kako kušati njegove koktele tako i kupiti njegove knjige.

Pored pop up bara svakog vikenda posjetitelje od jutra očekuje art market organiziran u suradnji s trogirskom udrugom za razvoj civilnog društva D.I.S.T.R.I.K.T. koja će dovesti izlagače pomno dizajniranih i napravljenih rukotvorina iz cijele Hrvatske. Podržati hrvatske proizvođače moći ćete kupnjom brandova Amaranthine, KZ ceramics, Take tha break/Sunchi studio, Untamed Adriatic collective, Filteraj te Trogir experience a naći će se tu i ponuda vinila, stripova i originalnih božićnih poklona koja će se mijenjati svakog vikenda.

Mjesta za izlagače još uvijek ima a prijaviti se možete putem maila: infobartmarket@gmail.com

U programu Jack’s Xmas BART MARKETA svake subote održat će se i likovne radionice za mališane a očekuju nas promocije zbirke rock-poezije Terca na tišinu” Sanina Karamehmedovića iz grupe Silente (7.12.) i nove zbirke poezije "Usijanje" Ivane Bodrožić, autorice hit romana "Hotel Zagorje" i "Sinovi,kćeri".

Tu je i modni buvljak (9.12.) na kojem možete prodati ili zamijeniti neke od omiljenih “modnih krpica”, masterclassevi o ugostiteljstvu i barskoj industriji, a kvizaško znanje moći ćete provjeriti svakog petka.

Organizatori najavljuju i humanitarnu aukciju na kojoj će sudjelovati brojna imena iz javnog života.

Više o programu pronađite na društvenim mrežama Jack’s Xmas Bart Marketa.

Nema sumnje kako će uz Zimsku Adventuru i ovaj program privući brojne posjetitelje u Trogir pa nam preostaje samo pozvati vas da Advent provedete u gradu sretnog trenutka!

Foto: PRESS