Besplatno 'skinite' albume Dubioze, Brkova i SARS-a

Tri velike koncertne atrakcije naše regije: Dubioza Kolektiv, Brkovi i S.A.R.S., zauzet će u subotu, 1. ožujka Spaladium Arenu na koncertu koji već mjesecima s velikim nestrpljenjem očekuje Split i cijela Dalmacija.

Sva tri benda u Split dolaze na vrhu svoje popularnosti. Ne postoji klub, festival i grad u Hrvatskoj koji u posljednjih par godina nije ugostio barem jednog od subotnjih izvođača. Dubiozin “Apsurdistan” najhvaljeniji je regionalni album protekle godine. S.A.R.S.-ove “Ikone pop kulture” objavljene su tek prije mjesec dana, a već ih zna napamet sve veća vojska fanova ovog sjajnog benda.

Ono je zajedničko svim bendovima je da uživo lome sve pred sobom i da se svi njihovi albumi mogu potpuno besplatno skinuti s njihovih web stranica! Pa uz mp3-ce se pripremite za koncert!


BRKOVI (20:20 sati)

Brkovi će ovaj koncert iskoristiti i kao promociju novog studijskog albuma “Pizda Materina”, čiji izlazak se očekuje krajem ove zime. Band koji je spojio po mnogima nespojivo, okupio pritom ogromnu i vjernu vojsku fanova, te zadržao tijekom cijele karijere iskrenu Do it yourselft poslovnu politiku, danas je vjerojatno najatraktivnija live sila u državi. Njihovi koncerti, divlji i neobuzdani, sudaraju punk energiju s jedne, te narodni melos s druge strane. Sve to izvrsno odsvirano i vizualno briljantno predstavljeno pod komandantskom palicom vokala Shamse 69.
 

S.A.R.S. (21:15 sati)

Samo devet mjeseci poslije albuma “Kuća časti”, a uz čak 79 odsviranih koncerata u 2013. S.A.R.S. je pronašao dovoljno kreativne snage za novi zaokruženi materijal. Album, suprotno nekim najavama i radnim naslovima, nosi naziv “Ikone pop kulture”, a s obzirom da je istoimena pjesma i jedan od glavnih favorita albuma u kojoj grupa S.A.R.S. jasno i glasno govori što misli o dijelu glazbene scene, reakcije bi mogle biti zanimljive. Kao nastupni singl odabrana je pjesma “Dane brojim” koja je, sudeći prema prvim reakcijama, nastavila putevima velikih hitova s prošle ploče poput “Lutka”, “Ti, ti, ti”, “Mir u svetu” i “Bojana” ili onih starijih kao što su “To rade”, “Ratujemo ti i ja” ili “Buđav lebac” čija disco obrada u izvođenju grupe Don’t u samo tri dana skupila gotovo 60.000 pregleda na YouTubeu.

 

DUBIOZA KOLEKTIV (22:30 sati)

Nakon uspješne višednevne turneje po Turskoj Dubioza se vratila kući i odmah po dolasku pustila u eter spot za pjesmu “Tranzicija”. U tekstu ispod videa pošteno su priznali: “Budžet za snimanje spota za pjesmu "Tranzicija" je iznosio čitavih 0 KM ali nije riječ o nekom jeftinom uratku koji je snimljen mobitelom. Pitate se kako je to moguće? Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan. Mi smo ponukani praksom naših vlastodržaca odlučili da spot jednostavno ukrademo. Klepili smo kratki film Zoke Ćatića koji nam se jako svidio i podmetnuli svoju muziku ispod. O tome gospodin Ćatić još uvijek ništa ne zna. Ako bude negodovao zbog zloupotrebe njegovog filma, nećemo mu se javljati na telefon i pravićemo se blesavi.”

 

Ulaznice

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 75 kn (Dallas Music Shop Split (Narodni trg 14), Dancing Bear Split (Dioklecijanova 6), Eventim službena prodajna mjesta i www.eventim.hr), dok će na dan koncerta iznositi 90 kn.

A po dvije ulaznice u našoj nagradnoj igri osvojile su: Višnja Kragić i Adriana Pavković