Detour na Tvrđavi sv. Mihovila

Tvrđava sv. Mihovila u sklopu svog novog umjetničkog programa pod tribinama Strana B u ponedjeljak, 13. srpnja dočekuje zagrebačku grupu Detour!

Strana B započela je koncertom poznatog jazz pijanista Nevena Frangeša i jednog od najboljih suvremenih hrvatskih gitarista i harmonikaša, koji je, uz brojne nagrade, ovjenčan s čak 17 Porina – Elvisa Stanića, a nastavlja s još jednim Porinovcima.

Zagrebačku electro-acoustic pop skupinu Detour predvođenu Nenadom Borgudanom, uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec,  čine još: Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj). Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog suvremenog elektro- akustičnog pop zvuka u koji se povremeno  umiješa i drum'n'base, a u recentnije vrijeme u nekim stvarima i po koja country nota. Njihova snaga nije samo u najnovijim uratcima budući da su među nositeljima njihovih koncertnih nastupa i pjesme starijeg datuma s prethodna dva studijska albuma 'Detour' i 'TV' poput:  'Ljeto počinje', 'Mjesec', 'Gledano sa strane', 'Prijatelj' i 'Tvoje lice se promijenilo' što je itekako veliki kapital ove grupe. Njihova popularnost skriva se upravo u činjenici da pjesme koje predstavljaju publici su zarazne, pitke, prepoznatljive i originalne.

Treći aktualni studijski album 'A što ak' ja...' pokazao se prijelomnim za trenutno najveću electro acoustic pop glazbenu atrakciju, Njihovi singlovi učestalo osvajaju vrhove top lista i postaju jednima od najemitiranijih  pjesama u domaćem radijskom eteru gdje su status hita priskrbili naslovi 'Srce veliko', 'Snijeg', 'Daleko' i 'Plešem sama'.

Koncerti u intimnoj atmosferi pozornice u kamenu pod amfiteatralnim gledalištem nastavlja se suorganizacijom s Plesnim festivalom u Šibeniku 21. srpnja kada nas očekuju plesni performansi poznatog plesača suvremenog plesa Mitje Obeda i &M Dance Company-a, a nastavlja se gostovanjem Kaje Farzsky 10. kolovoza, dok je za 4. rujna zakazan koncert akademskih saksofonista ujedinjenih u Papandopulo kvartet koji će publici predstaviti interpretacije poznatih skladatelja, od Vivaldija do Gershwina.

Svi programi Strane B potpuno besplatni za sve članove Kluba prijatelja Tvrđave, kao i stranim posjetiteljima Tvrđave koji će s kupljenom dnevnom kartom moći  uživati u programu. Svi ostali dobrodošli su na koncerte po cijeni dnevnog ulaza.