Emeli Sandé večeras nastupa na Tvrđavi sv. Mihovila

Škotska pjevačica Emeli Sandé večeras nastupa na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, jednoj od najljepših pozornica na Jadranu koja ovo ljeto slavi desetu koncertnu sezonu, a  publika u Šibeniku imat će priliku uživati u jedinstvenoj solo izvedbi Sandé na klaviru.

Prvi je to dolazak slavne pjevačice u HrvatskuProslavljena i nagrađivana škotska glazbenica moćnog glasa prvi je put zapažena 2009. godine od kada je njezina karijera u stalnoj uzlaznoj putanji.

'Read all about it', 'Next to me' i 'Beneath Your Beautiful'. Njezin prvi album 'Our Version of Events' deset uzastopnih tjedana držao je prvo mjesto na ljestvicama u Ujedinjenom Kraljevstvu, a 2012. godine s preko milijun prodanih primjeraka postao je najprodavaniji album na 'otoku'. Iste godine Sandé je nastupala na otvaranju Olimpijskih igara, a osvojila je i dva Brit Awardsa - za  britanski album godine i za najbolju pjevačicu.

„Kad pričamo o kreativnosti, stvaranju glazbe i dobrih stihova, iskrenost i sirove emocije su moj ključ do uspjeha. Ako na nekoj pjesmi moram raditi duže od jednog dana, vjerojatno joj se neću vratiti“, poručuje proslavljena pjevačica koja će u Šibeniku izvesti pjesme sa svoja četiri albuma – nagrađivanog debitantskog 'Our Version of Events', 'Long Live the Angels', 'Real Life' i 'Let's Say for Instance'.

„Želim da sve strane mene kao glazbenice budu izložene publici, zbog toga mi je jako važno da se glazba veže uz stihove, da stvorim pjesme s kojima se publika može povezati, a ne jednokratne pop hitove“, poručila je Sande na čiji su rad i život utjecale glazbene ikone poput Joni Mitchell, Lauryn Hill i Nine Simone, ali i nevjerojatne Fride Kahlo, čiji portret kao tetovažu ponosno nosi na ruci.

ULAZNICE

Ulaznice po cijeni od 79 €  možete kupiti u sustavu Eventim  i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik. 

Članovi Kluba prijatelja šibenskih tvrđava ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.