Gregory Porter u srpnju na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

Nagrađivani američki glazbenik Gregory Porter vraća se na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila! Izniman umjetnik koji rasprodaje dvorane diljem svijeta i dobitnik dva Grammyja proteklog desetljeća, Porter je osvojio publiku suvremenim jazzom, a u Šibeniku ga slušamo 22. srpnja.
- Porterov jedinstveni glas i posebna mješavina bluesa, jazza i gospela ostavila je bez daha publiku na Tvrđavi sv. Mihovila u ljeto 2017. godine. Nastup je to koji još itekako dobro pamtimo i s uzbuđenjem čekamo ponovni dolazak ovog fantastičnog glazbenika u Šibenik – ističu organizatori koncerta iz Tvrđave kulture koja upravlja jednom od najljepših koncertnih lokacija u Hrvatskoj. 

Gregory Porter dolazi iz glazbene obitelji a pjevati je počeo u crkvi, gdje mu je majka bila pastorica, a otac pjevač. Nakon što mu je ozljeda spriječila razvoj sportske karijere, okrenuo se glazbi i preselio u New York kako bi izgradio karijeru. Debitantski album 'Water' objavljuje 2010. godine, a popularnost mu je nevjerojatno skočila trećim albumom 'Liquid Spirit' koji je postao fenomen s preko milijun prodanih primjeraka i pjevaču donio prvog Grammyja. Album 'All Rise' iz 2020. godine, također je bio nominiran za nagradu Grammy. Godine 2021. Porter objavljuje kompilaciju 'Still Rising' s pet potpuno novih pjesama te najvećim hitovima u novim aranžmanima, uz duete s Palomom Faith, Mobyjem, Jamiejem Cullumom, Jeffom Goldblumom, Ellom Fitzgerald i drugima. Ove godine objavio je božićni album naziva 'Christmas Wish', koji uključuje izbor tradicionalnih klasika, kao i tri originalne pjesme.

Uz impresivnu glazbenu karijeru, Porter je kreator i voditelj podcasta 'The Hang', serije razgovora s njegovim poznatim prijateljima, kao i vlastite kulinarske emisije 'The PorterHouse'.

- Gregory Porter drugi je internacionalni izvođač na sv. Mihovilu u 2024. godini. Danski producent Trentemoller dolazi s bendom 14. kolovoza, a to su tek prva dva imena. Itekako imamo razloga veseliti se ljetu i dosad najavljenim nastupima – poručuju iz Tvrđave kulture koja je za koncert Bonoba ovog ljeta osvojila nagradu Ambasador portala Klubska scena u kategoriji event godine!

ULAZNICE

Prvi set ulaznica dostupan je po cijeni od 80 €, a nakon toga cijena ulaznice iznosit će 95 €. Ulaznice su od srijede 13. prosinca u podne prva 24 sata dostupne isključivo korisnicima Mastercard® kartica u sustavu Eventim, a nakon toga svima ostalima te će se moći kupiti u sustavu Eventim i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen. Članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 10% na ulaznice kupljene u Kući umjetnosti Arsen.

Također, od srijede su u sustavu Eventim isključivo za korisnike Mastercard® kartica u prodaji ulaznice za Trentemoller, a od četvrtka u 12 sati dostupne su i svima ostalima. Na ulaznice za Trentemoller kupljene u Kući umjetnosti Arsen, članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust od 10%.

Sve novosti o 11. koncertnoj sezoni na Tvrđavi sv. Mihovila pratite na Facebooku, Instagramu i webu Tvrđave kulture.