Iron Maiden - dvosatni set za Spaladium!

Britanska heavy metal institucija Iron Maiden donosi u Spaladium Arenu 27. srpnja dvosatni set ispunjen pjesmama s aktualnog albuma i nekim od najbitnijih momenata njihovog bogatog kataloga.

Samostalni koncerti Maidena na “The Book Of Souls” turneji traju dva sata unutar kojih bend izvede 15 pjesama, kako s recentnog izdanja, tako i s nekoliko kultnih albuma koji su definirali žanr poput “The Number Of The Beast”, “Fear of The Dark”, “Powerslave”, “Somewhere In Time” i slavnog debija iz davne 1980. godine. Koncert načešće započne s novijima “If Eternity Should Fall”, “Speed Of Light” i “Tears Of A Clown” između kojih grupa provuče klasike “Children Of The Damned”, “The Trooper” i “Powerslave”. Furiozni kraj prvog djela koncerta rezerviran je za “Hallowed By Thy Name”, “Fear Of The Dark” I “Iron Maiden” nakon čega se bend vraća na bis koji obično sadrži “The Number Of The Beast”, “Blood Brothers” i “Wasted Years” da bi sve već tradicionalno završilo Monty Python snimkom “Always Look On The Bright Side Of Life”.

The Raven Age, sjajna britanska metal petorka koja prati Maidene većinu turneje, doći će dakako i u Split. Za svoj premijerni susret s našom publikom odsvirat će pjesme s prvog EP-a objavljenog 2014., s kojeg se posebno istakao singl “Angel In Disgrace”, te još 3 pjesme u setu koji traje oko pola sata.

 

Ulaznice

Od ukupno pet sektora rasprodani su Headbangers Pit, Parter i VIP, a u ponudi su Donja tribina po 340 kn i Gornja tribina po cijeni do 320 kn.

 

Položaj tribina u Spaladium Areni takav je da se one dižu u blagoj okomici iznad partera čineći cijeli unutrašnji prostor dvorane dosta zgusnut. Ako se uzme u obzir da najniži level pozornice kreće na skoro 2,5 metra onda su Donje tribine nešto iznad ravnine stagea, a najudaljenije mjesto se nalazi svega 30tak metara od Brucea i benda. S Gornjih tribina kompletna scena se nalazi na gotovo idealnom mjesto, kao da se gleda u amfiteatru i koje od najdalje točke do pozornice ima samo 35 metara. Sve to skupa čini mjesta koja su trenutno dostupna puno bližima bendu nego primjerice veći dio Partera na poljudskom koncertu.

 

Princip ulaska u dvorane i sve pojedinačne sektore (Headbangers pit, VIP sjedenje, Parter stajanje, Gornje tribine, Donje tribine) bit će službeno objavljen do kraja tjedna.

 

Prodajna mjesta:

  • Online na www.eventim.hr
  • Split: Dancing bear
  • Zagreb: Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius, Dancing Bear
  • Rijeka: Dallas Music Shop
  • Osijek: Dancing Bear
  • Sva ostala prodajna mjesta Eventima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Iron Maiden management i LAA mole fanove da kupuju ulaznice samo na ovlaštenim prodajnim mjestima.