Kolovoz u Domu mladih

Pogledajte bogat program koji vas očekuje u Domu mladih Split:

 

01.-08.08. 
MALA ŠKOLA SUVREMENOG PLESA – intensive week
BETON KINO
Tjedan dana radionica suvremenog plesa koje će voditi plesni umjetnici i pedagozi Marin Lemić, Sunčica Bandić i Iva Burčul. Program se održava u organizaciji plesne udruge „Tiramola“ i u partnerstvu s Multimedijalnim kulturnim centrom Split. Rezervacije mjesta na radionicama vrše se na plesnaudrugatiramola@gmail.com.

02.-08.08. 
SEMINAR FILMSKO STVARALAŠTVO – OBLIKOVANJE IDEJA FILMOM - 2. DIO
KINO KLUB SPLIT
Drugi dio seminara o filmskom stvaralaštvu namijenjen je prvenstveno montažnom postupku, a po završetku seminara planirana je zaključna projekcija i prezentacija nastalih radova uz prisustvo svih sudionika. Seminar vodi Sunčica Fradelić, vizualna umjetnica i voditeljica brojnih projekata audiovizualnog usmjerenja. Prijave za sudjelivanje u seminaru su završene i polaznici su već poznati.

11.-12.08. 
KONFERENCIJA „SPLIT, GRAD ZA MLADE“
DOM MLADIH
Dvodnevnu konferenciju povodom Međunarodnog dana mladih organizira Grad Split u suradnji s Info zonom, a na sudjelovanje su pozvani mladi, osobe koje rade s mladima te donositelji odluka koje se tiču politika prema mladima. Prijave su obavezne putem prijavnice dostupne na https://forms.gle/Ay5D2V35W6XP4JUr6, a rok je 09.08.2021. Prioritetne teme konferencije su izrada nove gradske strategije za mlade i Savjet mladih, a ovo dvodnevno događanje bit će prilika i za predstavljanje rada udruga, umrežavanje te komunikaciju mladih i donositelja odluka. Konferencija je svojevrsni početak procesa izrade novog Gradskog programa za mlade. Također, predstavit će se novi članovi Savjeta mladih Grada Splita te projekt kojim će se podignuti kvaliteta rada tog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća.

16.-22.08. 
RADIONICA KINEMATOGRAFIJE I REŽIJE: ENIGMATIČNE SLIKE S FREDOM KELEMENOM
KINO KLUB SPLIT
Otvorene su prijave na radionicu kinematografije i režije koju vodi istaknuti njemački snimatelj i redatelj Fred Kelemen. Polaznici radionice učit će kako čak i u skromnim produkcijskim uvjetima mogu kreirati dojmljivu filmsku fotografiju i stvoriti osebujnu atmosferu za različite sinematične situacije. Kroz radionicu je planiran intenzivan praktični rad s rezultatima koji će naknadno biti i javno prezentirani (u dogovoru s mentorom i organizatorom). Broj polaznika je ograničen, a selekciju će vršiti mentor na osnovu prijave i motivacijskog pisma. Prijaviti se može putem online obrasca do 10.08.2021.

17/20/24/27.08. - 10-13H
DIGI dan – 2. CIKLUS RADIONICA
ONLINE
Platforma Doma mladih nastavlja s novim ciklusom DIGI dan radionica za mlade do 25 godina. U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online u kolovozu će se održati online radionice izrade skulpture u digitalnom mediju, a provodit će ih akademski kipar i računalni dizajner Milivoj Popović. Broj sudionika na radionicama je ograničen, a prijave se zaprimaju putem online obrasca do popunjenja slobodnih mjesta.

23.-28.08. 
RADIONICE SUVREMENOG PLESA S HARTMUTOM REICHELOM
BETON KINO
Hartmut Reichel je plesač, koreograf, glumac i umjetnički direktor plesne kompanije Compagnie Empreintes koja djeluje u Lilleu u Francuskoj. Hartmut će u Splitu voditi dvije plesne radionice. Prva  je „Klasični balet za suvremene plesače“ od 23. do 25.08., a druga je „Suvremena plesna praksa“ od 26. do 28.08. Rezervacije mjesta moguće su na plesnaudrugatiramola@gmail.com.

27.-31.08. 
LJETNI CIRKUSKI KAMP ZA DJECU
MALA SCENA
Sve informacije na cirkuskolektiv@gmail.com.

27.08-03.09. 
qIZLOŽBA - Rafael Medina: Transbrasil
GALERIJA KLUBA KOCKA
Serija fotografija 5 trans žena iz Brazila, Naomi, Ellie, Catarina, Galba i Williane, rezultat su bliskog odnosa fotografa s fotografiranim osobama. Fotografije donose slike sadašnjosti koje se preklapaju s afektivnim sjećanjima. Istovremeno, afirmativne fotografije kontrapunkt su slučajevima cenzure i progona koje trans osobe nerijetko doživljavaju u Brazilu te time osobno postaje i političko. Otvorenje je 27. kolovoza u 21h.

27.08. - 19-23H
qFEST - ZVJERINJAK
DVORIŠTE KLUBA KOCKA
Na još jednom vrućem ljetnom ZVJERINJAKU uz glazbu i VJ-anje zagrijavamo se za bogat program qFEST-a koji slijedi.