Kries održao koncert u Kocki

Velika Subota je zaista bila velika nastupom Kriesa u klubu Kocka. Svatko tko je barem jednom uživo slušao Kries, ili njihovog prethodnika Legen, je znao da će ih 31. ožujka dočekati poslastica zbog koje vrijedi izaći iz kuće čak i po nevremenu.

Prvo ugodno iznenađenje u Kocki je bilo što je svirka počela točno na vrijeme, u potpunosti neobična pojava u ovom klubu i dovoljna da već u startu izmami osmijeh na lice. Pred prepunim klubom je Mojmir Novaković preko 90 minuta nizao pjesme s posljednjeg albuma Selo na okuke, ali nije zaboravio starije hitove Kriesa i Legena. Nazvati hitovima pjesme benda koji nije mainstream se možda čini nategnuto, ali to nitko nije rekao posjetiteljima koji su od prvog tona do zadnjeg sloga hipnotizirano pratili svaki pokret benda, pokazujući zavidnu razinu poznavanja tekstova.

Karizmatični Mojmir Novaković nije dozvoljavao u niti jednom trenutku da publika pomisli na bilo što drugo osim proživljavanja svakog svakog tona jer se sa svakim pokretom čini kao da živi kroz pjesme na nekom drugom nivou postojanja. Saživljavanje s pjesmama je posjetitelje navodilo i na penjanje na pozornicu, srećom, tu su bili zaštitari koji su uspješno zaštitili svirače od bezazlenih fanova.

 

Kries su bend čiji nastup uživo se jednostavno ne smije propustiti jer niti jedna snimka ne može dočarati atmosferu koju su oni sposobni stvoriti.