M.O.R.T. i Rezerve uživo ovog tjedna u Splitu - u sklopu Najmanjeg festivala svih vremena

 

Ovog će tjedna splitskoj publici premijerno biti predstavljen Najmanji festival svih vremena. Od 22. do 23. travnja, splitski Plan B bit će domaćin prvom izdanju ove festivalske minijature, u sklopu koje će tijekom dva dana trajanja nastupiti omiljena imena domaće glazbene scene.

Najmanji festival svih vremena novi je hrvatski glazbeni festival, a iza njega stoji BaBa Production, prepoznatljivo domaće ime glazbene i event produkcije, s 30 godina iskustva rada na najvećim koncertima i festivalima u Hrvatskoj. U svom premijernom izdanju festival pred splitsku publiku donosi dašak rock'n'roll vremena i vraća osjećaj življenja, s ciljem pružanja podrške domaćoj glazbenoj sceni.

Kroz dva dana trajanja, na festivalu će nastupiti ukupno pet domaćih glazbenih imena - festival će započeti u snažnom rock’n’roll izdanju, za što će se u petak. 22. travnja pobrinuti beskompromisni sinjski rockeri M.O.R.T., bend koji je sinonim žestokog zvuka i živih nastupa. Uz njih, istu večer će nastupiti i riječki alt-rockeri One Possible Option, prepoznatljivi po spoju sirove energije rocka i elektronike.

Drugi dan festivala, 23. travnja, otvorit će Aklea Neon & Sound Doulas, koja pred splitsku publiku premijerno donosi electro-afro zvuk sa svog nedavno objavljenog album prvijenca te predstavlja i novooformljeni all-girl bend. Uz nju, drugu večer festivala nastupit će i Tibor, frontmen dubrovačkog benda Silente, dok će festival kraju privesti makarski rockeri Rezerve, sa svojim spojem romantičnog i tragičnog, modernog i retro, zaokruženog u pettyjevske riffove i ramonesovsku zaigranost.

Kako bi zadržao duh glazbene minijature, festival će se održati u limitiranom kapacitetu, za svega 150 posjetitelja po danu. U prodaji je dostupan ograničeni kontingent jednodnevnih ulaznica, po cijeni od 80 kn, a moguće ih je kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te na Eventim.hr.