M.O.R.T. objavio videospot za singl “Ćaća”

Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. objavila je videospot za singl “Ćaća”, a riječ je o još jednoj pjesmi koja se nalazi na hvaljenom albumu “Samo hrabro i bezveze!”.

 

„Ćaća je pank bluz očenaš iz srca Dalmatinske zagore iznjedren u teškim vremenima lockdowna 2020. Tih dana sam se osjećao napušteno i izdano od svog najužeg kruga muških prijatelja, sam na potopljenom brodu kad i štakori odu, s tog mjesta sam zavapio bluz i brod je krenio da izranja, više nisam bio sam, na njemu je sad samnom bio i Ćaća. Ovaj bluz je posvećen svim hrabrim muškarcima pogotovo očevima. Hvala vam što postojite, potrebniji ste svijetu više nego što mislite“, poručuje Zvrk iz benda M.O.R.T.

 

 

Na spotu je radio Lovre Kondža koji potpisuje režiju i scenarij. „ Ideja je bila kroz spot prikaziti udaljenost oca i sina s pozitivnim prizvukom, gdje dijete, odnosno bend, kanalizira svoju traumu iz djetinjstva kroz glazbu. Narativ samog spota poziv je svakom muškarcu da preuzme brigu o djetetu u sebi i  prihvati svoju traumu kako bi mogao postati bolji čovjek, otac, sin i prijatelj“, pojašnjava redatelj Kondža.

 

Najnoviji singl “Ćaća” skinut je s hvaljenog petog albuma „Samo hrabro i bezveze!“. Prema zbroju liste najeminentnijih domaćih glazbenih kritičara, koje objavljuje tjednik Nacional, uvršten je među top 10 albuma 2023. godine. Aleksandar Dragaš ga u Jutarnjem listu stavlja na drugo mjesto od top pet nazivajući ga “najboljim domaćim rock albumom godine”. Telegramov Igor Jurilj ga je uvrstio među albume koji su obilježili 2023. hvaleći “furiozan i frenetičan egzistencijalistički krik.” Ravnododna.com napominje da je “možda i najbolje što su ikad snimili” dok Muzika.hr hvali “bolne, iskrene stihove i frenetičnu buku”.

 

Novi singl dostupan je na svim streaming servisima.

Omiljena sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. započet će seriju novih koncerata predstavljanjem novog izdanja i to s nastupom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Singlovi poput “Imam sve”, “Svijet se sužava”,  “Mamuran” ili “Osoba A”, razorna ritam sekcija, sirova svirka kao i presjek dosadašnje karijere čekaju publiku 2. ožujka 2024. godine.