Na Melodijama Jadrana predstavljeno 26 novih pjesama

Sinoć je u Splitu održana posljednja večer Melodija Jadrana – Večer novih pjesama – „Hit ljeta“. Najveća imena glazbene scene priredila su u Galeriji Meštrović pravi glazbeni spektakl, na kojemu je predstavljeno 26 novih pjesama, od kojih šest dueta. Melodije Jadrana već su se ove godine pokazale kao vodeći ljetni festival.

Večer su otvorili Ivan Ive Županović i Antonia Dora Pleško pjesmom „Dvije obale“, a nakon njih Stjepan Lach izveo je „Pučinu“. Klapa Kampanel predstavila je svoju novu pjesmu „Stavljam sve na ovu ljubav“, a odmah nakon njih publiku je oduševio Adi Šoše pjesmom „Najljepši cvijet“. U prvom dijelu večeri publika je imala priliku čuti i Mariju Mirković, nekadašnju članicu grupe Frajle, koja se predstavila pjesmom „Vrijeme laži“. Sljedeća je na rasporedu bila druga klapa večeri – Cambi, koja je izvela pjesmu Ivana Huljića „Kad bi“.

Prvi duet večeri – „Ludost“ izveli su glumci Nataša Janjić Medančić i Ivo Perkušić, a potom je svoju novu pjesmu „Jedna na 100“ s potpisom Tončija i Vjekoslave Huljić izvela Domenica. Baš poput Domenice, u bijeloj kreaciji na pozornici se pojavio i Marko Kutlić, koji je otpjevao pjesmu „Kad god poželiš“.

Muški duet „Ako ona nije ta“ izveli su Ivica Sikirić Ico i Giuliano, nakon kojih su Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić iz grupe Pavel izveli „Naopaku pjesmu“. Uslijedio je još jedan dugoočekivani duet – onaj Zorice Kondže i Jacquesa Houdeka, koji su svojom snažnom vokalnom izvedbom pjesme „Jubavi svitlo“ oduševili publiku. Splitska diva upravo je večeras proslavila i rođendan, pa joj je publika Melodija Jadrana u prepunoj Galeriji Meštrović jednoglasno izvela jedan od njenih najvećih hitova „Zar je voljeti grijeh“.

Publiku je dodatno rasplesao Jole izvedbom pjesme „Miško moj“, a potom je pjesmu „Ruke sigurne“ izveo Marko Tolja. Još jednu pjesmu s potpisom Huljića – „Jel moguće“ izvela je Lorena.  


U nastavku večeri Matija Cvek, jedan od omiljenih pjevača mlađe generacije, izveo je pjesmu „Zalazak“. Svoju novu pjesmu „Zbogom ljube“ na splitskoj je pozornici izveo i kantautor Hari Rončević, nakon kojega je pjesmu „Plovin tvojin tilon“ izveo Tedi Spalato, kako je sam naglasio – najstariji izvođač na Melodijama Jadrana.

Posebne ovacije splitske publike dobila je Doris Dragović, koja je izvela medley svojih hitova „Brod za najbolje“, „Sudnji dan“, „Jedini“ i „Željo moja“.

Nakon Doris, svoju novu pjesmu „Pitali me anđeli“ predstavila je klapa Rišpet, a Sergej Ćetković izveo je pjesmu „Daj šta daš“. U nastavku, svoje pjesme predstavili su i Goran Karan („Fali cviće“) te Neno Belan i Mia Dimšić, koji su izveli duet „Ajmo u đir“.

Potom je uslijedila posljednja klapa – Tomislav Bralić i klapa Intrade koji su izveli „Našu pismu pivaju“. Oduševljenje publike izazvala je Jelena Rozga, koja je izvela snažnu pjesmu pod nazivom „Idi ti“. Večer su zatvorili Nina Badrić i Petar Grašo, duetom kojemu se publika godinama nada – romantičnom  pjesmom „Nemoj“.  

Veliki orkestar vodila su dva dirigenta – Joško Banov i Tonći Ćićerić, a u ulozi domaćina našli su se Duško Ćurlić i Monica Jakšić.

FOTO: Saša Sapa Stojanović