Najbolji tulum na otvorenom u Splitu ovoga ljeta

Novu večer Splitskoga festivala – Prokurative plešu otvorili su plesačica Kristina Đanić i gradonačelnik Splita Ivica Puljak, a redatelj večeri Ivan Leo Lemo rekao je da je to polustoljetni glazbeni luk između ukusa splitske publike zlatnih dana Splitskoga festivala i ukusa današnje, mlade publike koja je i sama sudjelovala u plesu

Split, 25. lipnja 2023. – Najljepša i najpoznatija splitska pozornica na otvorenom, Prokurative, sinoć je bila ispunjena svima koji su htjeli podijeliti svoju ljubav prema plesu i pridružiti se vrsnim splitskim plesačima i umjetnicima na večeri „Prokurative plešu“. Čak sedam sjajnih splitskih plesnih klubova, redatelj večeri Ivan Leo Lemo, koreograf Alen Sesartić, DJ Garson, Zvonimir Dusper Dus, voditelji Manuela Svorcan i Denis Tomić… svi su oni ujedinili svoj plesni i umjetnički izričaj, kako bi na Splitskom festivalu stvorili jednu posebnu večer, prepunu izvrsne glazbe, energije, ritma i emocija. Ni Splićani i njihovi gosti nisu odoljeli pa su se i sami uključili i zaplesali na Prokurativama.

- Ovo je najveći tulum na otvorenom u Splitu ovoga ljeta, baziran na plesnim snagama. Najtrofejniji splitski klubovi pokazuju udarne dijelove svojih koreografija na poznate svjetske hitove i te hitove miksa DJ Garson s DJ Dusovim mashupovima pobjedničkih pjesama sa splitskih festivala. Prokurative plešu rade polustoljetni glazbeni luk između ukusa splitske publike zlatnih dana splitskih festivala i ukusa današnje, mlade publike, koja nam se odazvala u velikom broju – istaknuo je Ivan Leo Lemo, redatelj večeri „Prokurative plešu“.  


Za splitsku publiku i goste priredio je i dva iznenađenja. Večer su plesom otvorili plesačica Kristina Đanić i gradonačelnik Ivica Puljak i to tangom.

- Oduševljen sam ovom večeri Splitskoga festivala, sjajno je da su plesači dobili svoju scenu u Splitu, da pokažu koliko su dobri u tome. A vidjeli smo večeras da u Splitu itekako imamo što za pokazati i u plesu i da je to do sada bilo nepravedno zanemareno. Baš sam uživao u ovoj večeri, a vidio sam da su uživali i naši građani i gosti – kazao je gradonačelnik Puljak.

Nakon fantastičnih nastupa plesnih klubova Dance Box, Dimache, Vruća čokolada, Clique, Talent Studio M, Dance Crew United i Baila Conmigo te sjajnih glazbenih podloga, drugo iznenađenje je uslijedilo kad su svoje plesne vještine iskazali i voditelji večeri, Manuela Svorcan i Denis Tomić. Dvojac nije samo energično moderirao događaj, već su jednako tako i zaplesali na najveći ovoljetni hit Dua Lipe – Dance the night i izazvali oduševljenje svih prisutnih.

Sudeći po svim osmijesima i na pozornici i u publici i ovo je bila jako uspješna večer, o kojoj će se dugo pričati,a organizatori najavljuju još puno dobrih večeri na ovogodišnjem festivalu.

FOTO: Miroslav Lelas