Najmanji festival svih vremena: Prvo izdanje festivala pred splitsku publiku donosi dašak rock'n'rolla

U svom premijernom izdanju, krajem travnja pred splitsku publiku stiže novi, po mnogočemu poseban glazbeni festival, prigodno nazvan - Najmanji festival svih vremena. Od 22. do 23. travnja, splitski Plan B bit će domaćin prvom izdanju ove festivalske minijature, u sklopu koje će tijekom dva dana trajanja nastupiti prepoznatljiva i omiljena imena domaće glazbene scene.

Festival će započeti u snažnom rock'n'roll izdanju. Beskompromisni sinjski rockeri M.O.R.T. sinonim su žestokog zvuka i živih nastupa. Iza sebe imaju ukupno četiri studijska albuma, nominacije za Porin, niz nagrada, priznanja i epiteta 'albuma godine', kao i stotine koncerata odsviranih diljem regije, a i šire. Svojom prepoznatljivom koncertnom energijom naelektrizirat će prvi dan festivala.

Uz njih, 22. travnja će nastupiti i riječki alt-rockeri One Possible Option, prepoznatljivi po spoju sirove energije rocka i elektronike. Do sada su objavili album prvijenac "No King", koji se našao i među najprodavanijim albumima u Hrvatskoj, a bendu donio i četiri glazbene nagrade te je uključen u liste najboljih izdanja 2020. godine. Uz M.O.R.T., skupina One Possible Option otvorit će premijerno izdanje Najmanjeg festivala svih vremena.

Drugi dan festivala, 23. travnja, otvorit će Aklea Neon & Sound Doulas, koja pred splitsku publiku premijerno donosi electro-afro zvuk sa svog nedavno objavljenog prvijenca "Dođi na joji" te predstavlja i novooformljeni all-girl bend. Uz nju, nastupit će i Tibor, frontmen dubrovačkog benda Silente, koji će ovom prilikom uživo predstaviti svoj samostalni kantautorski rad, zaokružen i na debitantskom izdanju "I na kopnu i na moru". Festival će kraju privesti makarski rockeri Rezerve, sa svojim spojem romantičnog i tragičnog, modernog i retro, zaokruženog u pettyjevske riffove i ramonesovsku zaigranost.

Najmanji festival svih vremena novi je hrvatski glazbeni festival, a iza njega stoji BaBa Production, prepoznatljivo domaće ime glazbene i event produkcije, s 30 godina iskustva rada na najvećim koncertima i festivalima u Hrvatskoj.

U svom premijernom izdanju festival pred splitsku publiku donosi dašak rock'n'roll vremena i vraća osjećaj življenja, s ciljem pružanja podrške domaćoj glazbenoj sceni. Kako bi zadržao duh glazbene minijature, festival će se održati u limitiranom kapacitetu, za svega 150 posjetitelja po danu.

U prodaji su dostupne isključivo jednodnevne ulaznice, po cijeni od 80 kn, a moguće ih je kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te na Eventim.hr.