Najperspektivniji mladi jazz talenti svijeta na Tvrđavi Barone!

U kolovoz Tvrđava Barone ulazi u velikom stilu! Pozornicu tvrđave ispunit će mladi glazbenici iz cijelog svijeta okupljeni u JM Jazz World Orchestra, odnosno Svjetski jazz orkestar mladih. Na tvrđavu stiže 1. kolovoza, kada će publiku častiti vrhunskim muziciranjem pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera Luisa Bonille.

Orkestar je projekt je Međunarodne glazbene mladeži (Jeunesses Musicales International), najveće neprofitne organizacije posvećene mladim glazbenicima, i djeluje već šest godina. Da bi postali dio orkestra, mladi glazbenici iz svih krajeva svijeta, između osamnaest i dvadeset i šest godina, moraju proći zahtjevne audicije i biti bolji od talentirane konkurencije. U ovogodišnjem sastavu čak su se dvije mlade hrvatske snage našle među 21 vrhunskim glazbenikom.

Osim što se iz godine u godinu mijenja se sastav orkestra, mijenja se i njegovo umjetničko vodstvo. Ove godine čast je pripala Louisu Bonilli, virtuozu na trombonu koji posljednje dvije godine nastupa na turnejama s Philom Collinsom. Dugogodišnji je član Vanguard Jazz Orchestra, svira  u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy, a tijekom karijere svirao je i s poznatim glazbenicima drugih žanrova, među ostalima s Dianom Ross i Marcom Anthonyjem. Redovni je predavač na uglednim školama Manhattan School of Music i New England Conservatory, stoga mu uloga mentora nije strana.

Pod njegovim vodstvom JM Jazz World Orchestra i ove će godine nastaviti svoju glazbenu misiju – nastupanje na europskim jazz festivalima i prestižnim koncertnim lokacijama. Do sada su bili gosti brojnih renomiranih europskih festivala poput Gaume Jazz Festival i Brosella Jazz Festival u Belgiji, nizozemskog festivala North Sea Jazz Festival, dok u Hrvatskoj već nekoliko godina nastupaju na festivalu Jazz is Back BP u Grožnjanu.

Popisu prestižnih lokacija nadodat će i Tvrđavu Barone, s čije će pozornice najperspektivniji mladi talenti svijeta publiku častiti vrhunskim muziciranjem i jazzom svjetske klase.

Koncert je dio programa Strana B, stoga je ulaz slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom.

Podsjećamo, članovi Kluba i posjetitelji s važećom dnevnom ulaznicom već ovoga tjedna mogu uživati i u plesnim performansima koji se održavaju u sklopu Šibenskog plesnog festivala. U utorak, 23. srpnja, bit će izvedene plesne predstave „Duet“ i „Bolero“, dok je četvrtak, 27. srpnja, rezerviran za predstavljanje mlade plesačice Ivone Grubišić s plesnim performansom „Red“  te izvedbu plesne predstave „Aliza“. Program oba dana počinje u 22:30 sati.