Neno Belan, Tony Cetinski, Ante Cash, besplatno fotografiranje i ture Varošom ovog tjedna na splitskom Adventu

Vrijeme se ponovno smilovalo svima željnim zabave pod Marjanom pa će već od četvrtka kiša prestati i sve biti spremno za stvaranje najljepših blagdanskih uspomena. Mi vas vodimo kroz kratki presjek ponude, na pet glavnih lokacija splitskog Adventa, ali i donosimo skrivene dragulje ovogodišnje ponude koja ne smijete propustiti.

Riva

Uz popularne kućice, na centralnoj pozornici Rive tijekom cijelog tjedna posjetitelje očekuje DJ program u poslijepodnevnim satima, a posebno će veselo biti u petak kada će se DJ Emiliu pridružiti Ivan Škvorc na saksofonu, kao i u subotu kada nastupa Mirko Bura s bendom.

Zvončac

Na Adventskoj fjeri - Kolur Zvončac ulaz je slobodan svakog dana, a danas popodne će se održati popularni pub kviz. U petak će pozornicom zavladati senzacionalni Neno Belan & Fiumensi, dok je u nedjelju, u partnerstvu s HNK Hajduk, organizirano službeno gledanje derbija za sve navijače „Bilih“.

Prokurative

Na Prokurativama je svakog dana organizirana glazba uživo, a sve će kulminirati velikim koncertom Tonija Cetinskog u subotu. Prestankom kiše, koji je najavljen za drugu polovicu tjedna, Splićani će ponovno svakog dana, od 9 do 23 sata, uživati u klizanju, a tjedan će se završiti nastupom Grupe Boss u nedjelju, nakon gledanja derbija između Dinama i Hajduka.

Mertojak

Na Advent Mertojak sutra u 16 sati dolazi Sveta Luce, a posebno će zabavno biti u subotu, kada će najmlađe razveseliti cjelodnevni program. Predstava Božićne vilenjakinje počinje već u 12h, a zabava se nastavlja uz face-painting i druženje s maskotama Mickey i Minnie Mouse. U 18 sati djeca će pjevati Božićne hitove pod vodstvom prof. Teane Kovačević.

Kampus

Advent na splitskom Kampusu hit je među studentima zbog bogate ponude i prilagođenih cijena, a ovog petka svi se vesele nastupu popularnog Ante Casha, dok će Klapa Cambi okruniti tjedan velikim koncertom u nedjelju.

Splitskom adventskom programu pridružile su se i nove lokacije pa je tako u centru grada, iza Peškarije, organiziran „Advent u mojoj ulici“ na kojemu će Splićani i njihovi gosti moći uživati u čarima jedne od najromantičnijih gradskih kala. U četvrtak će cijeli dan svirati Cortova božićna playlista, u petak i subotu od 20 h kreće večernji glazbeni program, a u nedjelju će, već od 14 sati, Ilija Utrobičić ispuniti slikovitu uličicu melodijama akustične gitare.

U subotu će Trg Gaja Bulata posjetiti Sveta Lucija i Djed božićnjak te podijeliti darove djeci uz nastupe brojnih plesnih klubova te opernog pjevača Stefana Kokoškova uz pratnju Danire Ipavec na gitari, od 11 do 13 sati, dok će u isto vrijeme krenuti i 28. po redu Božićna regata krstaša u organizaciji Jedriličarskog kluba Zenta, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Splita.

Posebno će, sigurni smo, ponovno biti popularan Božićni studio Foto kluba Split u Marmontovoj ulici, koji će i ove godine biti otvoren za sve koji žele napraviti besplatnu blagdansku fotografiju, u subotu od 10 do 18 sati.

Turistička zajednica grada Splita, u suradnji s predanim roniocima volonterima, najavila je i "Eko Sub-Advent", eko akciju čišćenja podmorja koja će se održati u subotu, s početkom od 9h na području uvale Trstenik.

Bogatom programu dodajmo kako će građani vikendom, uz turističkog vodiča, moći prošetati kroz Varoš, posjetiti najpoznatije znamenitosti tog povijesnog dijela grada te poslušati rijetko ispričane priče iz splitske prošlosti.

Dvosatni razgled na hrvatskom jeziku, namijenjen je svima koji žele otkriti bogatstvo priča koje Veli Varoš krije, a više detalja, kao i cjelokupan program splitskog Adventa, možete pronaći na web stranici Turističke zajednice grada Splita.