Ni splitski gradonačelnik nije odolio šarmu Bryana Ferrya

Sinoć je u Šibeniku pred punim tribinama  Tvrđave Svetog Mihovila Bryan Ferry održao dugo iščekivani koncert. Čovjek koji je, osim glazbom, poznat po tome što je uz Davida Bowiea obilježio modu sedamdesetih, jedan je od utemeljitelja glam art rocka sa svojim bendom Roxy Music.

Za predgrupu je odabrao mladi engleski trio Paradisia koje su svojom glazbom savršena lounge podloga i idealne za manje, klupske pozornice.

Već izlaskom na pozornicu u 22 sata, Bryan Ferry je dao do znanja kako i sa 73 godine može začarati publiku zbog koje je koncert rasprodan već prije nekoliko mjeseci. Odmah je krenuo jako s The Main Thing, Slave To Love i Don't Stop The Dance kojima je publiku prvo podignuo na noge, da bi ih s narednih 15-ak pjesama iz presjeka svoje karijere pokušao opčiniti svojim nadaleko poznatim šarmom. Do Avalon i Love Is The Drug je doživljaj koncerta ovisio o mjestu na kojem je pojedini posjetitelj sjedio, a zadnje dvije pjesme, Let's Stick Together i Jealous Guy su bile apsolutni vrhunac koncerta.

Bryanu Ferryu treba odati priznanje za sve što je napravio u glazbi, mnogima je zvuk njegovih pjesama simbol kraja 70-ih i početka 80-ih, ali su godine učinile svoje i nekoć prepoznatljiv, topli vokal je bio poprilično slabašan u usporedbi s pratećim pjevačicama. Emocije publike mahom starije od 35 su te koje su nosile većinu nastupa koji bi se glazbeno više mogao opisati kao nastup dobrog mladog benda s osrednjim vokalom. 
Ni splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suprugom nije mogao odoljeti zovu šibenske tvrđave, te je ugodno proveo večer u društvu šibenskog gradonačelnika i stranačkog kolege Željka Burića. Nadamo se da će se uskoro pojaviti na nekom od splitskih koncerata hrvatskih zvijezda, kao što je sinoć bio istovremeni nastup fenomenalnog Rundeka na bedemu Cornaro.

Bez obzira što je Tvrđava Svetog Mihovila trenutno najljepša pozornica na obali, i Šibenik je zaražen boljkom splitske publike da skupo plati ulaznice za koncert samo kako bi se došli pokazati, slikati i „tegirati“. Neprestana priča, pa čak i dernjava, je postala sastavni dio koncerata u Dalmaciji, i dok je uvijek lijepo vidjeti kako se ljudi vesele, nije baš najzabavnije slušati nečije razgovorne psovke i gromoglasan smijeh za vrijeme tihe balade.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI 1 i GALERIJI 2.

Foto: Maja Prgomet