Paul Oakenfold otvara drugo izdanje Split Beach Festivala

Legendarni DJ Paul Oakenfold otvara drugo izdanje Split Beach Festivala koji se na najpoznatijoj splitskoj plaži Bačvice održava od 6. do 8. kolovoza! Nakon upravo završenog Ultra festivala, Split i u kolovozu nudi vrhunsku glazbenu poslasticu za brojne goste iz Hrvatske i svijeta koji dolaze u grad pod Marijanom koji se ucrtao na svjetsku mapu najpoželjnijih party destinacija.

Legendarna engleska DJ zvijezda u Split dolazi privatnim avionom izravno s Ibize gdje i ove godine ima rezidenciju u popularnom Privilege Vista klubu, a za dugo iščekivani nastup u Hrvatskoj u četvrtak, 6. kolovoza najavljuje vrhunski set svog prepoznatljivog trance zvuka.

Paul Oakenfold zasigurno predstavlja jednu od planetarno najpoznatijih osoba iz svijeta elektronske glazbe koja je ikad nastupala u Hrvatskoj. Iz njegove bogate producentsko-dj-evske karijere teško je izdvojiti najblistavije momente, no jedni od najznačajnijih su glazba za filmsku trilogiju Matrix i Bournov identitet, remix pjesme Even better than the real thing za grupu U2 te brojni drugi. Paul Oakenfold dva je puta bio nominiran za prestižnu nagradu Grammy, a ujedno je dvije godine uzastopno bio izabran za svjetskog nr.1. DJ-a po izboru DJ MAG-a. Engleski DJ surađivao je s Maddonnom na njenoj kompilaciji najvećih hitova Celebration, temi za Die another day iz serijala James-a Bonda a uspješnu suradnju ostvario je i s Massive attack, Bjork, The Cure, Nelly Furtado, New order i drugima. Remixao je pjesme od Michaela Jacksona, Rolling stonesa, Red hot chilli peppers i Justina Timberlake-a što pokazuje da je zaista riječ o svestranom glazbeniku.

Uz Oakenfolda, na Split Beach Festivalu nastupit će nizozemski trance producent Mark Otten, poznat po suradnji s Arminom Van Buurenom i Dj Tiestom, Daniel Kandi - sve poznatiji danski DJ i producent koji zadnjih pet godina visoko kotira na svjetskoj listi DJ Mag-a čija je pjesma Symphonica 2010. godine izabrana od strane Armina Van Buurena za pjesmu godine. Tu je i britanski DJ Craig Connelly poznat po hitu Black Hole i suradnji s Christinom Novelli, a ujedno je redoviti član radio emisije A state of trance Armina Van Buurena te poznatog labela Armada.

Trodnevnu party pustolovinu Split Beach festivala upotpunit će jedan od najpopularnijih  DJ-a današnjice Fedde Le Grand, te švedski DJ duo Dimitri Vangelis & Wyman koji će nastupiti u sklopu glazbeno scenske atrakcije La Fiesta.

Ulaznice za Festival prodaju se putem službene web stranice www.splitbeachfestival.com, na svim kioscima Tisak Media te online putem www.ticketshop.hr