Plesno-ljubavni Krnjevalski grad

Dva puta godišnje Split postaje središte zabave i šušura- prvo na Sv.Duju, drugi put sada, u vrime o' krnjevala. Ove veljače veliki Splitski krnjeval dolazi u punom svečanom programu s umjetničkom tematikom ljubavi i plesa.

11 dana,  točnije od subote 30.01. do utorka  9.02. svakim su danom organizirane cirkuske i plesne radionice za odrasle i djecu, izrade maski, radionice sa osobe s posebnim potrebama, zumba party, techno party, tango party, tematske večeri, večer poezije, jazz session uz Repassage i goste. Ukupno će nastupiti više od 30 hrvatskih i stranih DJ-eva!

Suradnja Split event-a i Centara plesa, sa začetnikom ideje i producentom karnevala Miljenom Chovanom te pod pokroviteljstvom Grada Splita rezultirala je, kako kažu, manifestacijom za naše ljude svih generacija, ali i strance iz inozemstva koje su Boat Showom i vlakom animirali da u ovo doba godine posjete Split. Da su stvarno uključeni i mladi i stari dokazali su time što su uključeni i Erasmusovci(više od 400njih) i njihovim partyem u nedjelju navečer.

Krnji program se sastoji od 16 potprograma od 12 sve do ponoći na različitim lokacijama od Rive, Gripa, Đardina pa do Kameleona, Vanille i Jungle. Na cjelodnevnom bogatom programu, najveći je pak za najmlađe i to Skakavac kao glavni dio programa. Povorka kreće u subotu, 6.02., u 11 sati ispred glavne pozornice na Rivi i prolazi Voćnim trgom, Marmontovom, Pjacom, Peristilom, Đardinom, Pazarom i vraća na rivu, a u 11.30 maske osnovaca i srednjoškolaca bit će okupljene na mjesto gdje je povorka krenula. Samo tu se  možete zadržati i pogledati dječju predstavu, pantomimičare, štulere... Djeca će gledati priču odrastanja ljubavnog para koje će za tu priliku utjeloviti natjecatelji showa The Voice Supjerino i Wonder Valentina.

Za sve ljubitelje životinja- Imate ljubimca? Svoje ljubimce isto možete odvesti na Krnjeval ljubimaca, PAŠKARE, na Rivi s početkom u 13 sati i učiniti dobro djelo- donirati za udrugu Sehalilah koja pomaže napuštenim psima na području Splita i okolice.

Bit će tu i trbušnih plesačica, parkour i skateboard majstora, akrobalans trupe, tovara, a možete napraviti i gigantske balone od sapunice! LOVE CARNIVAL RAVE(veliki elektronski festival) u sklopu kojeg je i party vlak koji 5.2. kreće iz Zagreba, sutradan dolazi u Split, a sve putnike zabavlja od 14h na Rivi na Peristilu. Subota završava na Gripama na After carnival RAVE  party od 24 do 7 sati ujutro. 

Svojom maštovim maskom osvojite kartu za nedjeljni LOVE BOAT PARTY ili maskembal na pučini, tako da objavite svoju maškaranu sliku na službenoj facebook stranici Spli'ski krnjeval dok za malo manje kreativnije,karte se mogu nabaviti na http://www.ticketshop.hr/hr/. Skakavac za vrtiće starta u 9 sati ispred HNK, u 17 sati zaplešite s Anđelima u Vanilla baru, a navečer se uputite u 21h Avalon-a na Salsa maskenbal.

Na pokladni utorak sve starta u 20:30 s JukeBox bendom. Atmosferu na rivi će zagrijavati grupa VATRA, Šentenca će se u čast Marku Maruliću, koji prvi donosi opis maškaranja, čitati na Voćnom trgu, a Krnje se pali na gatu Sv. Nikole u 23h.

Još uvijek ne znate kakvu masku smisliti za karneval? Imate vremena jer glavna nagrada za istu iznosi 1000kn.

Cijeloviti program možete potražiti na: http://www.love-carnival.com/  i http://krnjeval.com/