Poznata imena jubilarnog 20. SARS festivala

U eri kada svako naše malo misto svojih deset ljetnih festivala ima, valjalo bi počast odati doajenima nezavisne scene koji svoje festivalske (i brojne druge) programe uspješno guraju već desetljećima! Jedni od njih su i ekipa sinjske udruge SKUP (Sinjski kulturni urbani pokret) koja već dvadeset godina u kontinuitetu, čak i u COVID epizodi, u srcu Dalmatinske zagore organizira SARS festival. Idejni začetnici festivala davne 2023. krenuli su od ideje sinjskog amaterskog rock susreta, da bi s godinama program bivao sve dalje od amaterskog, a olabavila je i žanrovska odrednica rock susreta. Od amaterskog susreta na kojem su svoje prve glazbene korake napravili više-manje svi lokalni bendovi, SARS je odrastao u etabliran i prepoznat festival koji je u Sinj tijekom ovih 20 godina djelovanja doveo većinu najznačajnijih lica regionalne glazbene scene. Zasigurno se ne može zanemariti niti uloga koju je tako koncipiran, nezavisan i alternativan projekt, odigrao u formiranju lokalne, sinjske glazbene scene koja je iznjedrila brojna sjajna imena, među kojima svima vjerojatno najglasnije zvoni MORT.

SKUP-ovci kažu da su za veliki 20. rođendan pripremili posve dobar koncept – u petak se slušaju samo najbolji sinjski bendovi, a subota je rezervirana za goste i susjede. Kako kažu, gosti koje dolaze – Lopoč, Detour, Six Pack i Partibrejkersi – dolaze po prvi put, a dogovoreno je ponovno okupljanje (nekih) legendarnih sinjskih bendova: Radagast, Darkvud, Embrio, Shewa i MORT. Lokacija festivala ostaje ista, predivni sinjski Hipodrom, datumi su 21. i 22. srpnja, a za sve koji neće moći dočekati da zabava počne, program je ove godine predviđen i za četvrtak (20. srpnja) kao nulti dan rođendanskog partyja, s besplatnim ulazom i programom iznenađenja. S obzirom na prošlogodišnji uspjeh, ponovno je predviđen i sajam gramofonskih ploča oba dana festivala, a za sve putnike namjernike osiguran je i kamp!

Festivalske ulaznice već sada možete potražiti na Adriaticketu, a na dane festivala na ulazu će se moći kupiti isključivo dnevne.