Prodano već 60 posto ulaznica za Ultra festival

Festival Ultra Europe koji će se u srpnju održati u Splitu i Hvaru premašio je sva očekivanja, jer se prema riječima organizatora tri mjeseca prije početka prodalo 60 posto kapaciteta ulaznica u više od 75 zemalja svijeta. Kapacitet poljudske ljepotice narast će tom prigodom do 40 tisuća mjesta uz VIP prostor za tri tisuće osoba, a najavljena je najveća pozornica ikada viđena u regiji koju bi trebala krasiti neviđena produkcija i specijalni efekti.

Druga pozornica koja će se nalaziti u prstenu oko Poljuda, Carl Cox & Friends stage imati će kapacitet 8000 ljudi, a na najmanjem Regional stageu priliku da se predstave pred 2500 ljudi imati će lokalni DJ-evi i klubovi. Ultra Europe se nakon dva dana u Splitu 14. srpnja prebacuje na već rasprodanu ekskluzivnu završnicu u Hvaru, gdje se očekuje više od 5000 posjetitelja na ukupno 3800 kvadratnih metara prostora jednih od najljepših bazena Jadrana u sklopu Hotela Amfora Grand Beach Resort.

Na konferenciji su predstavljena i nova glazbena imena koja će sudjelovati na festivalu Ultra Europe. Svjetski poznati britanski duo Chase & Status, Dub House švedski duo CAZZETTE, turski Progressive House majstor te autor velikog hita Tung Deniz Koyu nastupit će na glavnoj pozornici u Splitu, uz ostale svjetske izvođače elektronske glazbe kao što su Afrojack, AVICII, Armin Van Buuren i Hardwell. Pozornica Carl Cox & Friends  dobit će pojačanje u vidu britanskog DJ-a Yousefa, te švedskog techno DJ-a i producenta Adama Beyera. Mnogobrojne Australce koji su kupili kartu za posljednji dan festivala Ultra Europe na bazenima Hotela Amfora Grand Beach Resort sigurno će oduševiti australski duo Nervo.

S ovim novim potvrdama, trenutni line-up broji 30 izvođača u Splitu i Hvaru kroz sva tri dana festivala, dok se do početka očekuju potvrde još barem petero glazbenika. Da se o Ultri bruji na daleko organizatori su potvrdili informacijom kako će u srpnju na festival stići i najpoznatija partijanerica na svijetu – Paris Hilton.

- Kao organizatori smo iznimno zadovoljni suradnjom s gradskim i županijskim vlastima koje su prepoznale prednosti ovog festivala za Split i okruženje. Sve potrebne službe dale su svoju punu podršku prilikom ugošćivanja više od 30.000 stranih gostiju, a sve s ciljem njihova povratka 2014. godine. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu te suradnji s Ultra Worldwide, na svim su poljima prisutni visoki produkcijski standardi, a nadam se kako ćemo se u skoroj budućnosti moći usporediti s Ultra Music Festivalom u Miamiju, koji je ove godine tijekom dvaju vikenda uspio ugostiti čak 330.000 posjetitelja željnih najbolje zabave - izjavio je Joe Bašić, direktor tvrtke Adria MM Produkcija, koja je hrvatski partner i suorganizator festivala.