Program Doma mladih do kraja godine!

PROGRAM DOMA MLADIH DO KRAJA GODINE

do 15.12.
NIKŠA VUKŠA - ZVUČNI ZID
Stubište do Razreda
Izložba plakata Nikše Vukše jednog od najvažnijih dizajnera na alternativnoj i nezavisnoj klupskoj sceni u Splitu i regiji.
 
5.12., 20 h
NOĆ DRUŠTVENIH IGARA
Klub Kocka
 
6. i 7.12.
RADIONICA KREATIVNOG SEMPLIRANJA S LUKOM BARBIĆEM
Razred
Radionica je namijenjena mladima u dobi od 15 do 30 godina starosti: mladim glazbenicima, filmašima i umjetnicima koji su na početku svoje karijere. Prijave na radionicu su već zatvorene.
 
6., 13. i 20.12., 19 - 21 h
GRUPE PODRŠKE
Razred
Grupe uzajamne podrške su otvorena besplatna druženja namijenjena osobama sa mentalnim poteškoćama, sa ili bez postavljene dijagnoze ili iskustva psihijatrijske hospitalizacije. Zamišljene su kao prostor psihosocijalnog osnaživanja kroz iskren razgovor, zajedništvo i uzajamnu ljudsku podršku u procesu oporavka.
 
7.12., 20 h
DREG KOKOŠINJAC
Klub Kocka
Po prvi puta drag show u Splitu sa splitskim izvođačima. Predstavljamo Influencericu Ullu, Antu, Zazu Dizz, So Tinu, Jelenu Mozgu, Avu Gard, Benrime Shortall i Usaftanu Sapfu.
 
8., 15. i 22.12.
DANI OTVORENIH VRATA I DISKURZIVNI PROGRAM: "U KVADRAT"
Kino klub Split
Ukoliko nema organizirane projekcije za taj četvrtak održati će se dan otvorenih vrata. Programom U kvadrat usporedno se prikazuju filmovi članova kluba iz povijesti, eksperimentalni filmovi, recentne klupske produkcije te filmovi suvremenih autora koji djeluju u sličnim produkcijskim uvjetima diljem svijeta. Program je javan i ulaz slobodan.
 
9.12. - 4.1.
TIN DOŽIĆ: DROMOMANIA
Galerija MKC
Izložbu naslova Dromomania čine radovi Transocean 8 i Šumska koliba. Oba se bave poetikom i idejom nemogućnosti eskapizma, a razvijaju se kao apsurdni i začudni ‘funkcionalni’ objekti koji u galerijskom postavu u relaciju dovode različite umjetničke medije – performans, video, instalaciju, događaj odnosno objekt u javnom prostoru. Otvorenje: petak, 9.12. u 19h. Radno vrijeme Galerije MKC: 14 - 21 h svakog dana osim nedjelje i blagdana.
 
9.12.
TAMAN pres. FARRON (DE)
Klub Kocka

9. - 11.12.
RADIONICA ZVUKA POD MENTORSTVOM TONĆA BAKOTINA
U sklopu trodnevne radionice polaznici će imati priliku upoznati se s idućim oblastima: uloga zvuka za pokretnu sliku, tonska oprema, priprema za snimanje, snimanje, postprodukcija. Prijave na radionicu su već zatvorene.

10.12.
ČINČILA & TVRTKO STIJENA
Klub Kocka
 
10., 11., 17. i 18. 12., 16-20 h
TRENING SOCIJALNIH VJEŠTINA ZA MLADE
Razred
Besplatan trening socijalnih vještina je namijenjen mladim osobama od 15 do 30 godina s psihosocijalnim teškoćama kao i onima koje žele poboljšati svoje socijalno funkcioniranje. Socijalne vještine se mogu naučiti, a njihovo efikasno korištenje znatno doprinosi kvaliteti međuljudskih odnosa, boljem samopoštovanju, razvijanju mreže podrške, a time i boljoj kvaliteti života mladog čovjeka. Trening će provoditi radna terapeutkinja Ivana Kovač, (bacc.occup.therapy, mag. physiotherapy)

10. i 11.12., 10 - 13 h
CLARA LARCHER: RADIONICA KONOPA I SVILE
Mala scena
Radionica nudi alate za istraživanje veze između tehnike i eksperimentiranja na konopu i svili, kao kreativnih elemenata za izvedbu na sceni. Prijave putem obrasca na linku.
 
11.12., 18 h
3. DJEČJI OPEN STAGE - OTVORENA VEČER PERFORMANSA
Mala scena
Dječji Open stage je manifestacija pod organizacijom udruge Cirkus Kolektiv u kojoj djeca, mali umjetnici, prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti u trajanju do 10 minuta. Program se sastoji od više kratkih točaka koje izvode pojedinci ili grupe.
 
11.12., 20 h
PROJEKCIJA ANIMIRANIH FILMOVA VELJKA POPOVIĆA
Klub Kocka
 
12.12., 20 h
RADIONICA STOLARIJE 
Klub Kocka
 
13.12., 20 h
RADIONICA BOŽIĆNIH UKRASA
Galerija kluba Kocka
 
14.12.
ST-ART FINALE
Klub Kocka
 
15.12., 20 h
NMG@PRAKTIKA_IVAN BUVINIĆ: ČETIRI ZIDA
Galerija kluba Kocka
 
15.12., 20 h
XMAS BUVLJAK
Klub Kocka
Udruga Aktivist poziva vas na zadnji ovogodišnji buvljak u Kocki! Princip buvljaka je sljedeći: uzmi šta želiš i koliko želiš, a eventualnu donaciju ostavi u kasicu prasicu!
 
15. i 16.12., 18 h
SLOBODNE VEZE: LINIJE KRETANJA, CIKLUS PREDAVANJA I RAZGOVORA

Razred
VLADAN JEREMIĆ/ RENA RAEDLE - UMJETNOST UNUTAR POLITIČKIH BORBI, SOLIDARNO: predstavljanje knjige, projekcija filma, razgovor
Krzysztof Gutfranski - THE BODY OF THE STATE / THE HORIZON OF SATISFACTION: umjetničko istraživanje, predstavljanje i razgovor
 
16.12.
OTPOR ULICE: NULA, ESSENCE, VIPERA
Klub Kocka
 
16.12., 20 - 22 h i 17.12., 18 - 22 h
VEDRAN ŠUVAR: OSMISLI SVOJU RADIONICU! – PARTICIPATIVNI PROGRAM ZA GRAĐANE
Kino klub Split
U sklopu ovogodišnjeg edukativnog programa održat će se javno izlaganje participativnog formata na temu osmišljavanja kreativnih programa u kinoklubovima koje će voditi Vedran Šuvar. Cilj je zainteresiranim građanima približiti sudjelovanje u planiranju programskih aktivnosti udruge i aktivnom sudjelovanju u radu klubova.
 
17.12., 18 h
KOMPANIJA DEPASO: ATADURAS (izvedba rada u nastajanju)
Mala scena 
Zračna cirkuska umjetnica Clara Larcher u predstavi se kroz tehniku pokreta u zraku bavi rekvizitom užeta koje veže, ograničava i zarobljava, kako bi se referirala na ograničenja koje društvo nameće ženama, istovremeno tražeći oslobođenje od društvenih očekivanja i opresije. Ulaz besplatan.
 
17.12.
KAOSLAB MEETS VANTARA VICHITRA RECORDS
Klub Kocka
 
19.12.
RADIONICA KOKEDAME
Galerija kluba Kocka
 
19. i 20. 12., 18 - 21 h
RADIONICA SITOTISKA: SANJARENJE

Tiskara
Inspirirani Paulom Preciadom i njegovim djelom An appartment on Uransu udruga Queeranarchive je pripremila vizuale koji nas podsjećaju na važnost snova i sanjarenja. Otisnut ćemo ih na cekere da svaki dan budu s nama kako ne bi zaboravili sanjati i sanjarit. Program radionice predviđa prebacivanje motiva na sita za prvi dan te otiskivanje motiva na cekere drugi dan. 21.12.
AFTER FIRE KONCERT
Klub Kocka

22.12.
STAND UP OPEN MIC
Klub Kocka

23.12.
PULP pres. ARKAJO (SWE)
Klub Kocka

24.12.
MORT+DJIGIBAOO
Klub Kocka

25.12.
TREŠIJA

Klub Kocka

FOTO: Platforma Doma mladih