Radionica portretne fotografije u Fotoklubu Split

Profesionalni fotograf Igor Dugandžić – Cigo  po prvi put u Splitu održati će dvodnevnu radionicu portretne fotografijie, 15. i 16. travnja u Fotoklubu Split.

Koncept radionice zamišljen je kao obostrana komunikacija između predavača i polaznika te njihovo aktivno sudjelovanje u fotografiranju modela. Ne, ovo nije još jedna radionica gdje svi polaznici u isto vrijeme fotografiraju modela u istoj pozi. Upravo suprotno. Nakon aktivnog dijaloga s predavačem u kojem će dobiti odgovore na pitanja kako se postaviti na snimanju, kako komunicirati s modelom, koje su osnove poziranja, kako izvući maksimum od neiskusnih modela i mnoga druga pitanja, polaznici će odgovore moći sami primijeniti u praksi. Ovaj renomirani fotograf specifičan je po fotografiranju s jednim rasvjetnim tijelom ili prirodnim osvjetljenjem što dodatno doprinosi jednostavnosti te basic tips and tricks koji će vam olakšati rad s modelom u svim uvjetima.

Ukoliko tek postavljate posao na noge ili ga želite podići na jedan viši nivo, dobit ćete odgovore na pitanja kako privući klijete, kako složiti vlastiti portfolio, kako naplatiti svoj rad, ali i kako reći klijentu NE. Opuštena i zabavna atmosfera držat će vas prisutnim tijekom cijele radionice, a najbolje se uči u zdravom okruženju gdje se odmah primjenjuje naučeno.
Iskoristi ovu jedinstvenu priliku i rezerviraj svoje mjesto!

PROGRAM RADIONICE:
Subota 15.4.2023. (9:30-19:30 sati)
Uvod u poziranje – perspektiva, odabir objektiva, rakursi, odnos rakursa i visine modela;
Portret – mimika lica, položaj glave, oči, ramena i vrat, rakursi, česte greške prilikom poziranja;
Zamke prilikom poziranja – različiti problemi i rješavanje istih. Popraćeno fotografiranjem modela uživo na radionici;
Kako pozirati ženske i muške modele – naglašavanje dobrih stvari i anuliranje loših, osnovne poze;
Ručak
Praktični rad s modelom – pitanja i odgovori, rješavanje potencijalnih problema u kojima se možete naći, Q&A (pitanja i odgovori);
Rasvjeta – osnove rasvjete, tipovi rasvjete, osnovne postavke prilikom fotografiranja ljudi ili grupe ljudi, tipovi rasvjete za ženske i muške modele. Pitanja i odgovori, praktični rad s rasvjetom na modelu.

Nedjelja 16.4.2023. (9:30-15:00 sati)
Poslovni aspekti fotografije – kako privući klijente, kako naplatiti svoj rad, kako slagati portfolio, kako reći NE klijentu;
Praktični rad polaznika s modelom – analiza radova;
Pitanja i odgovori.

Broj polaznika na radionicu je ograničen kako bi se predavač mogao individualno posvetiti radu s polaznicima.
Cijena dvodnevne radionice  iznosi 180 € (1356,21 kn).
Radionicu je moguće uplatiti u dvije  rate s time da je prvu ratu od 90,00 € potrebno uplatiti po prijavi radi rezervacije mjesta, a ostatak najkasnije do 5.4.2023.

U cijenu je uključen ručak prvog dana radionice i dvije pauze za kavu te pauza za kavu drugi dan radionice.
Mjesto održavanja radionice: Fotoklub Split, Marmontova 5, 21 000 Split
Organizator: Fotoklub Split
Prijaviti se možete na info@fotoklubsplit.hr
 
IGOR DUGANDŽIĆ – CIGO | Rođen 1982. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Fotografijom se profesionalno bavi već 15 godina. Uža specijalnost predavača su portreti, plesna fotografija te vjenčanja, a strana mu nije ni suradnja s portalima, dizajnerima, firmama, modnim agencijam te modnim revijama.
Radove predavača možete pogledati na www.instagram.com/geepsee