Rezultat Bradate Aukcije: impresivnih 79.522,77 eura

Bradata je započela prije sedam godina kao simpatična ideja brice i poduzetnika - Siniše Šunjića i Marka Sučića, koja im je pala pa pamet uz pivo nakon posla. Tijekom godina, iz humanitarna akcije je prerasla u istinski pokret kojem se ove godine u sakupljanju rekordnog iznosa pridružio i rekordan broj brada, brica, tvrtki, obrta i pojedinaca.

Uoči 7. Bradate aukcije i na sam dan, održan je i najveći do sada broj popratnih aktivnosti, a sam događaj po prvi put je organiziran i izvan Splita - u Vinkovcima. Svoje brade je doniralo preko 80 nominiranih kandidata, obrijano ih je više od 120. Brijalo ih je oko 40 brica iz cijele Hrvatske i BiH, održana su tri nastupa Splicke Scene koji su mudrovali o mu*ima u Splitu u i Vinkovcima te je održan i prvi Bradati Pub Kviz. Na sam dan, uz brojne sudionike moto-karusela, pretrčana je i prva Bradata pivska milja u kojoj je pobijedio Kobe Hermans, erasmus student u Splitu, što potvrđuje da su mladi itekako prepoznali Bradatu i njenu poruku o važnosti preventivnih pregleda. Poliklinika Priska Med poklonila je termin za besplatan pregled testisa na kojem je bilo 20-tak muškaraca te je kod jednog pacijenta utvrđena sumnja na maligno oboljenje.

Iz humanitarne akcije koja je krenula vrlo skromno, Bradata je izrasla u ozbiljan događaj koji okuplja i staro i mlado, pokret koji educira i širi svijest o važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju na vrlo vedar, pozitivan način. U sklopu 7. Bradate aukcije građani, tvrtke i obrti donirali su 79.522,77 eura od čega 8.106 eura je sakupljeno u Vinkovcima i iznos je uplaćen na račun Lige protiv raka Vinkovci.

Posebna zahvala za angažman mladima iz Elektrotehničke škole Split te za podršku svima koji su je bezrezervno pružili: Sličice pričaju, Nogometne ikone, Splicka scena, kraft pivovara Tap B, Depot, Spartium Kozmetika (Meštar kozmetika), Biobaza (Jajoper), Galeb, Priska Med poliklinika, Javna ustanova sportski objekti Grad Split, Day & night bar Tennis, Restoran Movi, TK Split 1950, Poliklinika Sinteza, Street media i Adorea. Među hotelijerima istaknuli su se podrškom Marvie Hotel & Health, Lošinj Hotels & Villas, Dalmacija Luxury Hotels & Villas, Hotel Cornaro, Marmontova Luxury Rooms, hostel En Route te tvrtke Grawe Osiguranje, Merkur osiguranje i Generali osiguranje. Potom, mesnica Davor, mesnica Bokšić, Sunset ćevapi, Šime Butchery, pekara Milaković, Bobis, Lumer shop, G3 Spirits, Jameson, Diskonti Feniks, Nadalina Jaja, Vinarija Rosso, Vinarija Grabovac, Vinarija Cota, Vinarija Pavičić, Zagrebača pivovara i restorani Bokamora, Bokeria, MissyB, Artičok…

Bradatu aukciju organizira Županijska liga protiv raka Split uz podršku partnera: Ka'brada, PlanB, Rotary klub Split Plus, PromoPlan i Kazinoti & Komenda pod sloganom „Brada će narast, al mu*a neće“. Sredstva su namijenjena radu ŽLPR Split.

FOTO:Antonio Stipinović