Rudimental glavna zvijezde trećeg izdanja Split Beach Festivala

Jedan od najpopularnijih bendova današnjice Rudimental glavne su zvijezde trećeg izdanja Split Beach Festivala koji se održava 4., 5. i 6. kolovoza na splitskim Bačvicama. Kombinacijom drum&bass-a, soula, funka i popa, uz pratnju nekoliko raznolikih vokalista ovi glazbenici prenose snažnu energiju kakvu će publika imati priliku osjetiti ovog ljeta u Splitu.

«Pozivam sve na treće izdanje Split Beach festivala na kojem nas očekuje pravi spektakl na plaži. Tri dana spektakla koji predvodi svjetska senzacija iz Engleske Rudimental. Uz njih La Fiesta glazbeno plesna atrakcija sa specijalnim gostom DJ-em Julianom Jordanom zasigurno će Splitu donijeti jednu novu energiju i spektakl za pamćenje!» - izjavio je ispred organizatora festivala Tomislav Burazin koji najavljuje još jedno veliko glazbeno iznenađenje koje nas očekuje ovog ljeta.

Grad Split ovim će se festivalom početkom kolovoza ponovno upisati na mapu prestižnih svjetskih glazbenih destinacija, a dolaskom više od 40 umjetnika zavidnih svjetskih karijera u grad će zasigurno privući mnoge goste željne vrhunske zabave. Direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić na predstavljanju ovogodišnjeg programa izjavila je: «Treću godinu zaredom podržavamo ovaj projekt jer smatramo da je iznimno bitan za naš grad. Dovodi nam nova tržišta i puno mladih ljudi. Uz to ovo je jedna prekrasna razglednica s naših Bačvica. Ovim promoviramo turizam, glazbu i novi turistički proizvod. Velika glazbena imena najbolji su motivator da nam dođe što više gostiju. Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini!»

Predstavljanje uzbudljivog programa ovogodišnjeg izdanja Split Beach Festivala koje su plesom začinile atraktivne performerice nisu propustili ni TV urednici Mirta Šurjak i Ivica Đuzel, direktor turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, poduzetnik Zoran Mamić, glazbenice Andrea Šušnjara i Gianna Apostolski te mnogi drugi.

Rudimental su engleski drum&bass bend čiji se članovi poznaju od malena. Živjeli su u istoj ulici i pohađali istu školu. Članovi benda su Piers Agget, Amir Amor, Kesi Dryden i Leon Rolle. Dugogodišnje poznanstvo i ljubav prema glazbi rezultiralo je nizom hitova, a od kada su izdali album prvijenac, priznanja i nominacije za respektabilne glazbene nagrade stižu jedna za drugom. Dosad su bili nominirani za Mercury Prize 2013. godine te osvojili nekoliko nagrada uključujući Brit Award, za najbolji album Mobo Award, također su bili nominirani na MTV Europe Music Awards za najbolju izvedenu točku i za najbolju Britansku i Irsku izvedbu. Dosegli su i platinastu prodaju albuma na raznim stranama svijeta, uključujući Veliku Britaniju i Australiju. Singl Feel The Love lansirao ih je visoko među glazbene zvijezde, a sjajnim video materijalima stekli su i golemu online popularnost. Vole raditi s ljudima koji ih inspiriraju, a ističe se suradnja s Ed Sheeranom na pjesmi Bloodstream koja se popela na visoko 2. mjesto britanske top ljestvice singlova. Zadnji album koji su izdali We The Generation izašao je u rujnu prošle godine.