Rundek Cargo Trio u sklopu proljetne turneje stiže u Zadar i Split

U tjednima koji slijede Rundek Cargo Trio posjetit će KARLOVAC, LABIN, ZADAR, SPLIT, SISAK, OSIJEK, KOPRIVNICU, SLAVONSKI BROD, RIJEKU i BJELOVAR gdje će promovirati novi album „Mostovi“. U Zadru ih dočekujemo u petak, 22. travnja u crkvi sv. Dominika, a u Splitu dan kasnije, 23. travnja u klubu Judino Drvo.

U lipnju prošle godine, Rundek Cargo Trio objavljuje Mostove i time započinje čarobno putovanje, prema mnogima, jednog od najboljih albuma hrvatskog rocka u proteklih desetak godina. Ljepotu ovog izdanja, satkanog od jedanaest skladbi, publika je prepoznala, osjetila i dočekivala s velikim interesom gdje god bi nastupili; u Zagrebu su u kratkom roku rasprodali dva ljetna koncerta, oduševilli su punu Tvrđavu Sv Mihovila u Šibeniku, rasprodali dva koncerta u Splitu, održali niz nastupa od Slovenije do Makedonije, Crne Gore i Srbije, Kanade i Austrije, a ovog proljeća donose vam pravu proljetnu turneju kakva se u Hrvatskoj nije dogodila još od izlaska albuma „Plavi avion“. 

Trio će ovog proljeća održati koncerte u Karlovcu, Labinu, Zadru, Splitu, Osijeku, Koprivnici, Sisku, Slavonskom Brodu, Rijeci i Bjelovaru. U nekim će gradovima nastupiti prvi put u karijeri, a na turneju kreću bogatiji za dva Porina; prije nekoliko dana tu prestižnu nagradu struke dobili su u obje kategorije u kojima su bili nominirani; za najbolji album alternativne glazbe te u kategoriji najbolji video broj za spot „Ima ih“ u režiji Radislava Jovanova – Gonza.

Osim koncerata u sklopu turneje, Darko Rundek, Dušan Vranić – Duco i Isabel pripremili su i novi spot za još jednu pjesmu s albuma, što će nakon „"Midnight Calypso",  „Don Juana“ i „Ima ih“ biti četvrti službeni singl. Riječ je o pjesmi "Indijska" koja je dobila i videospot za koji je zaslužna Petra Oreč. Rundeku je po vlastitom priznanju "Indijska" jedna od najdražih pjesama s albuma: "Drago mi je da je dobila tako lijepo, bogato i kićeno vizualno ruho".

Informacije o svakom pojedinačnom koncertu u sklopu turneje „Mostovi“ možete pronaći na službenoj Facebook stranici Darka Rundeka. U Zadru će Trio nastupiti u čarobnom ozračju crkve sv. Dominika 22. travnja (petak) u 21 sat, a karte po pretprodajnim cijenama od 80 kn možete naći kod naših partnera, Caffe baru ZODIAC i Caffe Galeriji ĐINA u zadarskoj Varoši. Na dan koncerta karte se po cijeni od 100 kn mogu nabaviti na ulazu u Dominik sat vremena prije početka koncerta. U Splitu Trio nastupa dan kasnije, u subotu 23. travnja, u 22 h u klubu Judino drvo, pretprodaja ulaznica po cijeni od 90 kn može se naći u Goli ± Bosi design hostelu a na dan koncerta ulaznica je 110 kn na ulazu u klub.

Organizator proljetne turneje je Menart, organizator ovih koncerata je Mavena – 36 njezinih čuda, suorganizatori koncerata su Kazalište lutaka Zadar i Judino drvo, medijski pokrovitelj Muzika.hr, a lokalni medijski pokrovitelji split.com.hr, HRT radio Zadar, 057 radio i ezadar.hr.

FB eventi:

Zadar: https://www.facebook.com/events/1188254204520834/

Split: https://www.facebook.com/events/1577408942573944/