Sinjska Ljuta kuća obradila Tomu Bebića

Ljuta Kuća je za hrvatske prilike sasvim neobična pojava. Riječ je o country sastavu iz Sinja kojeg čine petorica zaljubljenika u western bluegrass i country.  Oni koji su svjedočili njihovom live nastupu znaju zašto "to" žele vidjeti opet.

Objavili su singl "Kaleta", obradu legendarne skladbe jednog od najkultnijih likova hrvatske glazbene scene velikog Tome Bebića. Obrada je dobila i odobrenje od strane Tomine obitelji. Aranžman potpisuje cijeli bend, a spot za kojeg je zadužen Andrija Plavša je snimljen u šarmantnoj Komiži.

"Odluka da se snimi ova obrada nije bila niti malo teška. Dapače, tu pjesmu sviramo otkad postojimo, i publika je uvijek odlično prihvati. Tomu Bebića svi u bendu jako cijenimo kao velikog umjetnika koji je bio ispred svoga vremena, a opet tako jednostavan. Snimanjem ove obrade odali smo počast njemu i njegovoj glazbi, naravno kroz prizmu country/western izričaja. Nadamo se da će i slušatelji uživati barem upola kao što smo mi", rekli su momci iz benda.

"Imati pjesmu Tome Bebića u katalogu još je jedno prekrasno iskustvo, a tek u ovakvoj obradi.Mmmmm", promumljao je Mudri Brk.

Osnovani su 2012. godine u postavi gitara, bass, banjo i bubanj, odradili su preko 200 koncerata što u Hrvatskoj što u susjednim zemljama. Band svira country uz ponešto bluesa, gospela i rockabillyja na njima svojstven način, a to je što izvorniji zvuk salonskoj western zabavi.