Split i TULUM se vole!

U noći predizborne šutnje Tulum turneja protutnjala je Splitom i učinila da se barem na jednu večer zaborave svi problemi. Oko 6.000 ljudi uživalo je sinoć u sjajnom koncertu u režiji Libra, Silentea te Bajage i Instruktora kojima se u jednom trenu na pozornici pridružio Dino Rađa!

Čast da otvore program pripao je grupi Libar koji su u 40-minutnom setu demonstrirali vrhunske vokalne sposobnosti i publiku proveli malo kroz glazbenu povijest, malo kroz njihov autorski opus.

 

lente su na scenu izašli oko 21:10, otvorivši set s aktualnim singlom “Neobranjivo”. Superiornim nastupom mladi Dubrovčani ostavili su dojam da je iza njih puno više od svega dva studijska albuma u tri službene godine na sceni. “Terca na tišinu”, “Još jednom”, “Morski ljudi, morske žene” i sljedeći veliki favorit “Rekla si da nikad nisi voljela ovako” digli su dvoranu na noge i izazvali fantastične reakcije čak i Bajage i članova njegovog benda koji sad već upisuju drugi zajednički nastup.

Evidentno je da se splitska i dalmatinska publika uželjela Bajage i njegovih Instruktora. Jedan od najvećih glazbenika ovih prostora “preselio” je proslavu 30 godina albuma “Sa druge strane jastuka” u veliku Spaladium Arenu ne propustivši podsjetiti kakav veličanstven popis pjesama se veže uz njegovo ime. Fantastičan koncert kojeg su prije dva tjedna održali u Zagrebu jučer su uspjeli nadmašiti prije svega jer im je “prateće vokale” u svakoj pjesmi davala cijela Arena, ali da bi doživljaj (i iznenađenje) bili potpuni pobrinuo se jedan uistinu poseban gost. Veliki hit “Tišina” koji na red obično dolazi na drugom bisu pojačao je svirkom na gitari ni manje, ni više nego jedan od najboljih košarkaša u našoj povijesti, veliki Dino Rađa. Čak ni ponajbolji poznavatelji glazbene scene nisu mogli pretpostaviti da bi do ovakve suradnje moglo doći čime je onaj pojam “specijalan gost” dobilo uistinu novo značenje.

Nakon dva sata uz “Plavi safir”, “Godine prolaze”, “Zažmuri”, “Verujem, ne verujem”, “Ti se ljubiš na tako dobar način”, “Dobro jutro džezeri”, “Tamara”, “Kad hodaš”, “Drugovi” i mnoge druge splitski Tulum trijumfalno je završio svoje drugo izdanje i najavio posljednju stanicu ovogodišnje turneje – koncert u riječkoj Dvorani mladosti 13. studenog.

FOTO: Maja Prgomet

Fotografije s koncerta pogledajte u našoj GALERIJI.