Thompson: Na Poljudu ću nadmašiti i Iron Maiden

Nekoliko dana prije koncerta Marka Perkovića Thomsona na Poljudu i promocije njegovog novog albuma „Ora et labora“, održana je konferencija za novinare u poljudskom Bilom salonu. Organizatori i Thompson su obećali dosad neviđeni spektakl koji će se oslanjati na najboljim produkcijskim i tehničkim uvjetima u Hrvatskoj.
- Ovo će biti najbolji koncert ikad. Turneju 'Bilo jednom u Hrvatskoj' smo započeli s Maksimira, stoga ova turneja 'Ora et labora' kreće iz Splita kojem ćemo ponuditi nešto neviđeno. Mislim da ćemo nadmašiti sve bendove do sada jer ni na čemu nismo štedjeli - najavio je manager Zdravko Barišić nedjeljni koncert.

Da nisu štedjeli, moglo se pretpostaviti i iz usporedbe koja je šokirala i najlakovjernije – koncert će biti u produkcijskom nivou AC/DC-a ili čak Iron Maidena, kažu organizatori. Također najavljuju pozornicu širine gotovo pedeset metara te podlogu koja će pokriti travnjak kako bi izbjegli oštećenja.
- Stadion smo dobili besplatno od grada Splita, no moramo pokriti sve troškove. Također smo obećali Hajduku 100.000 kuna, a dio novca ćemo donirati i KBC-u Split. Hajduk čak neće ni struju morati platiti jer smo osigurali agregate te podigli sve na jedan novi nivo. Ne, nismo bili obvezni Hajduku dati ni lipe, no s obzirom na situaciju u klubu, to je bilo jedno ispravno rješenje - pohvalio se organizator Tomislav Mrduljaš.

Thompson je pak bio prilično suzdržan istaknuvši samo kako mu koncert znači mnogo.
- Datum koncerta nije namjerno odabran i ne, nije dio proslave ulaska u Europsku Uniju. Ovo je jedina slobodna nedjelja koju nam je ponudio Hajduk pa smo pristali. Ne mislim na koncertu isticati neke poruke u vezi EU. Poruke su dio pjesama pa neka publika sama zaključi. O EU znamo vrlo malo zbog naših političara. No, mi pripadamo i oduvijek smo pripadali europskoj civilizaciji - osvrnuo se Thompson.


Napisao: J.K.