Ulaznice tražena roba: Britanski glazbenik Jack Savoretti u subotu na pozornici šibenske Tvrđave sv. Mihovila!

Osjećam se kao doma u mnogim dijelovima Europe, a kad putujem u Ameriku udaljen sam od sebe samog, kao i od obitelji. U Europi je dovoljno otputovati sat vremena južno ili sjeverno pa da ti na nekom drugom jeziku posluže drukčiju hranu. U Americi se na turneji vozimo danima, a svi imamo osjećaj kao da smo na istom mjestu.

Ispričao je to u razgovoru za The Sunday Times Jack Savoretti, britanski glazbenik iz talijanske obitelji koji u subotu 30. srpnja prvi put dolazi u Hrvatsku, gdje će nastupati na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, jednoj od naših najljepših pozornica!

Šarmantni kantautor, koji je duga ljeta u djetinjstvu provodio u idiličnom Portofinu na ligurskoj obali, nesumnjivo će stoga uživati na Jadranu, tim više što je njegov koncert u Šibeniku rasprodan odavno a za ulaznicama vlada ogroman interes.

Savoretti će pod vedrim nebom na pozornici Tvrđave sv. Mihovila predstaviti svoj posljednji album Europiana, inspiriran baš ljetima na talijanskoj obali, uz najljepše pjesme s ranijih šest studijskih albuma.

Nakon Šibenika, Savoretti nastavlja svoju europsku turneju koja traje sve do prosinca. U Hrvatsku dolazi nakon što mu je lanjski koncert, koji je trebao biti održan prije točno godinu dana, odgođen zbog pandemije.

Jedan je to od najočekivanijih nastupa na šibenskoj tvrđavi koja je, uz brojna domaća imena ove sezone dvije večeri za redom ugostila i novozelandsku glazbenicu Lorde na njezinoj turneji 'Solar Power', a nedugo nakon Savorettija slijedi također rasprodani dvostruki koncert australskih rockera King Gizzard & the Lizzard Wizzard. U rujnu na Mihovilu svira još regionalna senzacija Konstrakta & Zemlja gruva te norveški indie duo Kings of Convenience.

Koncert organizira ustanova Tvrđava kulture Šibenik uz medijsko pokroviteljstvo Yammat FM-a.