Ultra Beach opet u Hvaru?

Vraća li se Ultra Beach na Hvar, možda čak i na istu lokaciju kao prošle godine, pred hotelom Amfora? Mnogo je pokazatelja koji na to ukazuju, no idemo redom.

Nakon što je općinsko vijeće Bola odbilo zahtjev organizatora Ultra Europe da se četvrti dan festivala, Ultra Beach, 15. srpnja održi na najpoznatijoj dalmatinskoj plaži Zlatnom ratu, počele su glasine o novoj lokaciji. Organizatori su svojedobno obećali da će tijekom veljače objaviti lokaciju, pa je taj mjesec prošao.

Došao je i ožujak, sada je i on pri kraju, a službene objave nema, što je izazvalo veliku nervozu kod agencija koje još ne znaju koji će smještaj nuditi. Također, kako smo doznali iz kruga blizu Ultra Europe, za navedeni datum rezervirani su i izvođači - čija imena također još nisu objavljena.

No, u utorak je među komentarima na službenoj Facebook stranici Ultra Europe osvanula najava da će lokacija biti objavljena "uskoro".
- Lokacija će biti najviše 2 sata udaljena od Splita, i bit će cijeli dan dobro povezana s kopnom trajektima i autobusima, stoji u objavi na stranici.

Takva najava je probudila nove glasine o povratku Ultra Beach na Hvar, nakon što su zbog navodno ne sasvim dobrih iskustava, organizatori tamo dobili odbijenicu. No, izgleda da u tome ima i nečeg više od glasina. Blog Total Hvar objavio je u srijedu da se Hvarom već nekoliko dana širi priča o povratku Ultre, a autoru bloga Paulu Bradburyju su na nekoliko adresa ponuđeni odgovori koji ukazuju na pripreme za prihvat nekoliko tisuća partijanera.

Provjera slobodnog smještaja u hotelima Sunčanog Hvara za 15. i 16. srpnja na njihovim službenim stranicama dala je možda i najuvjerljiviji dokaz: u hotelima Adriana, Amfora i Riva nema ni jednog slobodnog kreveta, što potvrđuje još jednu hvarsku glasinu, da su kapaciteti blokirani za rezervacije baš zbog Ultra Beach.