Valentinovo u Splitu uz Matiju Cveka & Funkensteins!

Na splitske Gripe, 14. veljače 2024. stiže jedan od najbrže rastućih mladih glazbenika na hrvatskoj sceni, vlasnik četiri Porina, za najbolji pop album „Izbirljivo i slučajno“, Porina za najbolju mušku izvedbu za pjesmu "Ptice", najbolju pjesmu godine (2023.) „Trebaš li me“ i vokalnu suradnju za pjesmu „Trebaš li me“.

Veliki skok u Matijinoj profesionalnoj karijeri krenuo je nakon što je izdao prvi singl, pjesmu “Visine”, koja je postala veliki YouTube HIT u Hrvatskoj. Nakon „Visina” nastavio je nizati hitove u suradnji s poznatim hrvatskim izvođačima i kantautorima pa je pop-funk pjesmom “Praviš me ludim” osvojio slušatelje radijskih postaja diljem Hrvatske. Redale su se suradnje na funk uspješnici “Probudi se” sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem, članovima popularne hip hop grupe TBF i Matijom Dedićem za „Nasloni se“, a a pop swing balada “Ako nađem nekoga” napisana je za crtani film “Korgi”.

Početkom rujna ove godine izašao je njegov drugi studijski album „Vile se ovdje igraju“, koji se već u prva dva tjedna našao na broju jedan najprodavanijih albuma.

Za Matiju će 2023. godina svakako ostati u pamćenju, dobitnik je nagrada "Cesarica" i "Zlatni Studio" za pjesmu godine "Trebaš li me", a ovoj nagradi pridružila se i Večernjakova ruža za glazbenika godine.