Večeras svečano otvorenje Spleat Adventa

Svečano otvorenje Spleat Adventa održat će se u petak, 2. prosinca na Starom placu, s početkom u 20 sati. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a organizatori najavljuju spektakularno otvorenje.

"Pripremili smo jedinstveni glazbeno-scenski spektakl koji Split do sada još nije vidio. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo svim Splićankama i Splićanima prirediti zabavu kakvu zaslužuju i da će Stari plac zasjati u novom i jedinstvenom božićnom ruhu!" -  poručili su iz udruge Bastion koja je organizator Spleat Adventa.

Svečanost će se otvoriti umjetničkom izvedbom u 5 činova, posebno osmišljenom za ovaj događaj, i to uz goste iznenađenja. Uz Spleat Advent, kreator programa otvorenja je i Boiler Arts & Culture, koji uskoro otvara svoja vrata te će prezentirati mali dio stvaranja umjetnosti i kulture.

Drugi dio svečanog otvorenja koncertnim nastupom otvorit će bend Je Veux. Željka Veverec, javnosti je najpoznatija kao pjevačica soul funk benda Mangroove. Krajem prošle godine je pod umjetničkim imenom Je Veux objavila i svoj prvi solistički album I Glow, koji je pobrao odlične kritike u cijeloj regiji, a hrvatski glazbeni novinari i kritičari su ga proglasili domaćim albumom godine.

Za sutra je najavljen koncert Nene Belana i Fiumensa, a ulaznice po cijeni od 60 kn možete kupiti na adriaticket.com.

Nastup Damira Urbana zakazan je za  9. prosinca, a ulaznice također po cijeni od 60 kn možete kupiti na adriaticket.hr