Za dva dana počinje omiljeni graffiti i street art festival Graffiti na Gradele

Festival Graffiti na Gradele ovoga ljeta ulazi u desetu godinu održavanja, a Bol na Braču ponovo postaje centar ulične umjetnosti. U dva dana domaći i regionalni street art i graffiti umjetnici oslikavat će zidove na Bijeloj kući, popularnoj lokaciji ovog otočkog umjetničkog festivala. Osim crtačkog, ove godine na festivalu je jak i glazbeni lineup, a novost je da se večernji program seli u bolski 585 Club. Muralisti i grafiteri počeli su oslikavati lokacije u Bolu na Braču koji ovih dana postaje centar ulične umjetnosti, a festivalske pripreme su u punom jeku.

 

Vrhunac ljeta u Bolu na Braču

Sunce, more, graffiti i koncerti recept su za stvaranje najboljih ljetnih uspomena. Tako će biti i ove godine od 29. do 30. srpnja kada umjetnost preuzima Brač. Bajkovita lokacija tik uz more, postaje središte ulične umjetnosti i kulisa za doživljaj ljeta u njegovoj punoj snazi. Pripreme za festival su u punom jeku, a grafiteri su već počeli oslikavati napuštenu Bijelu kuću ostavljajući Bolu cjelogodišnju izložbu na otvorenom. Festival počinje u kinu Mediteran već sutra projekcijom videa i fotografija koje su obilježile prethodnih 10 godina festivala.

 

Snažan crtački i glazbeni lineup

Zidovi u Bolu počeli su dobivati svoja nova umjetnička djela za koja su ovoga puta zaslužni eminentni hrvatski i regionalni umjetnici koje predvode srpski Wuper, Glow iz Bugarske, naša Tea Jurišić uz rezidente festivala Chez 186, Sarme, Casino, Royal, te Senk. Uz napore vrijednih volontera i cijele festivalske ekipe prostor ispred Bijele kuće pretvara se u pravu festivalsku oazu. Nakon cjelodnevnog đira koncertni program seli se u jedan od najboljih klubova na Jadranu, bolski 585 Club. Ondje dolaze trenutno najpopularnija glazbena imena Krankšvester, Mimi Mercedez, Z++, Bore Balboa, Grše, Kukus, Luzeri, Buntai i Krešo Bengalka. Za dnevni glazbeni đir i atmosferu na Bijeloj kući pobrinut će se Dj Tikach, Niki Peducci, Fro ever, Kornet i Trapčaga.

 

Bogat dnevni program

DJ-i će cijeloga dana na platou Bijele kuće puštati svoje lounge setove, a znatiželjnici će se moći prijaviti na DJ radionicu by DJ Venom koja je primjerena za sve uzraste. Tijekom dana održat će se i graffiti radionica, kao i natjecanje u street basketu, Karlovačko sea race, dance battle te mega popularno Jägermeisterovo natjecanje u skokovima u vodu. Prostor festivala pretvorit će se u graffiti lounge, a svi posjetitelji moći će uživati u druženju uz miris boja dok se ispred njih stvaraju predivni murali.

 

Kako doći na Graffiti na gradele?

Redovite linije katamarana za Bol ili trajekta za Supetar i Sumartin voze iz Splita i Makarske. Sam festival smješten je na istočnoj strani, u blizini Dominikanskog samostana u napuštenom kompleksu Bijela kuća. Podno lokacije nalazi se prekrasna šljunčana plaža, a Graffiti na Gradele cijeloga su dana u hladu i nude mnoštvo sadržaja za velike i male. Festivalske ulaznice za večernje koncertno izdanje Graffiti na Gradele Festivala možete kupiti po cijeni od 120 kuna na svim entrio.hr prodajnim mjestima, u Drito baru i Garici u Zagrebu te u Lumer shopu u Splitu. Dnevne ulaznice prodavat će se po cijeni od 80 kuna, a festivalske će na ulazu koštati 140 kuna. Ulaz na sva dnevna događanja, radionice i DJ program na festivalu je besplatan. Sve informacije o festivalu Graffiti na Gradele potražite na Facebooku i Instagramu.