Humanitarni koncert Ane Opačak - "Za bolji vid"

Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta Ane Opačak kojim je dovršena akcija prikupljanja sredstava za kupnju monitora za praćenje vitalnih funkcija tijekom transporta Klinici za dječje bolesti KBC-a Split, ove godine Lions klub Marjan ponovno organizira plemenitu humanitarnu akciju pod nazivom “Za bolji vid”. Njezin cilj je prikupljanje sredstava za kupnju tonometra, instrumenta za mjerenje očnog tlaka, Klinici za očne bolesti KBC-a Split. Podsjetimo da je akcija započela 3. svibnja prodajnom izložbom fotografija članova Fotokluba Split u Prokulturi.

Koncertni program ove večeri, uključuje neke od Aninih omiljenih glazbenih „općih mjesta“, ili ako vam je draže „evergreena“, na nekoliko jezika, obojanih u jedno drugačije ruho uz glasovirsku pratnju maestra Jurice Karuze. Također ovom prilikom publici će predstaviti i dio pjesama s nedavno objavljenog albuma prvijenca „Sve što ostaje“, a nakon koncerta bit će moguće i nabaviti potpisani primjerak.

Ana Opačak, dobitnica nagrade Porin, pjevačica, diplomirana profesorica engleskog i talijanskog jezika i književnosti te zaljubljenica u francuski jezik i kulturu višestruka je pobjednica međunarodnih Večeri francuske šansone te sudionica glazbenih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Ostvarila je brojne zapažene nastupe i glazbene suradnje. Dobitnica je nagrade Porin za najbolju vokalnu suradnju s jednim od njenih glazbenih uzora, Gabi Novak. Prvi samostalni album, objavljen u prosincu 2022. u izdanju diskografske kuće Aquarius Records s pjesmama na tri jezika, objedinjuje različite stilove i utjecaje koji su je glazbeno formirali, od popa i rocka preko jazza i šansone čije je i najprepoznatljivije lice na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Jurica Karuza diplomirao je klarinet na Glazbenoj akademiji u Zagrebu. Član je orkestra Hrvatske ratne mornarice i voditelj ženske klape Štorija. Bio je dugogodišnji dirigent i voditelj nagrađivanog puhačkog orkestra HGD Biranj iz Kaštel Lukšića, a uz sklonost prema pop i jazz glazbi te šansoni, kao nekadašnji član jazz grupe “Black coffee” dobitnik je Porina. Surađuje s brojnim glazbenicima i glazbenim festivalima kao pijanist festivalskih orkestara. Od 1993. godine do danas glazbeni je voditelj i autor aranžmana na tradicionalnim Večerima francuske šansone u organizaciji Prokulture Split.

Lions klub Marjan osnovan prije 25 godina ženski je klub u čijem radu predano i ustrajno sudjeluju sve njegove članice. U svom dugom humanitarnom radu organizirale su niz akcija tijekom kojih su prikupljena značajna novčana sredstva s kojima su pomogle mnoge kojima je pomoć najpotrebnija; slijepe i slabovidne osobe, stare, nemoćne i bolesne, obitelji lošeg imovinskog stanja, a osobito djecu.

Koncert u organizaciji Lions kluba Marjan u suradnji s koncertnom dvoranom Hrvatski dom Split održava se u petak, 19.5.2023. a ulaznice po cijeni od 15€ možete kupiti u sustavu Adriaticket.

Ulaznice - https://shop.adriaticket.com/event-details/2098/ana-opacak---humanitarni-koncert.