Galerija / Igra prijestolja obojala Villu Dalmaciju

Pripreme za snimanje Igre prijestolja se zahuktavaju sve više, a otkrivena je još jedna lokacija gdje će se odvijati produkcija. Radi se o slavnoj Villi Dalmaciji na južnoj obali Marjana. Iako dobro skrivena od pogleda javnosti, nije promakla slučajnim šetačima sa susjednog instituta MedILS. Primjećujemo značajan vizualni zahvat na južnoj fasadi vile, oveću količinu hortikulturnog sadržaja koji stoji spreman za postavljanje, kao i plutajuću platformu u uvali.

Galerija / Igra prijestolja u Kaštel Gomilici

Pored golemog seta na plaži Duilovo, stara jezgra Kaštel Gomilice također doživljava transformaciju. Zahvaćen je velik prostor koji obuhvaća cijelu staru lučicu, okolne zgrade i kaštel. Za točno tjedan dana kreće snimanje pete sezone popularne serije, a kako set trenutno izgleda pogledajte u galeriji.

Galerija / Game of Thrones se spustio na Duilovo

Popularni Game of Thrones ide dalje u petu sezonu, a s njime i snimanja koja se odvijaju u Splitu i okolici. Statisti su već odabrani, a krajem kolovoza kreće produkcija. Pored već poznate lokacije u Kaštel Gomilici, primjećena je i gradja golemog seta na Duilovu, odmah ispred derutnog hotela Zagreb.

Galerija / Let helikopterom do baze Zemunik i dan otvorenih vrata

Galerija / U posjetu Rainbow Warrioru

Posjetili smo Greenpeaceov 60-metarski jedrenjak Rainbow Warrior .

Galerija / Splićani obranili Matejušku!

Upravo onako kako je i najavljeno, sinoć u 21:30h preko pet stotina građana se okupilo pred ulazom famozne nogometne fan-zone na Matejuški te se mirno i dostojanstveno sa svojim pićima zaputilo prema omiljenom mulu. Ilegalne ograde su uklonjene, a od sramotnog pretresanja građana na javnoj gradskoj površini se odustalo. Split je rekao svoje!

Galerija / Munjevita noć nad Splitom

Galerija / Obilježavanje Međunarodnog dana multiple skleroze

Simboličnom šetnjom u znak podrške od vrha Marmontove ulice do Zapadne obale, prigodnim programom u prostoru Centra Zlatno doba te otvaranjem izložbe fotografija Fotosekcije Društva MS obilježen je Međunarodni dan multiple skleroze.

Galerija / Croatia Boat Show 2014.

Iako mu je zbog recesije prijetilo gašenje, tradicionalni splitski Croatia Boat Show danas je ipak otvorio svoja vrata. Doduše prostire se u mnogo manjem obujmu nego ranijih godina, kada se nalazio na sedmom mijestu najvećih nautičkih sajmova na svijetu. Ove godine krasi ga i nova lokacija - Zapadna obala, koja se pokazala kao idealna podloga za izlaganje. Otvaranje su, uz pratnju orkestra HRM-a, ispratili vlasnik CBS-a Vincenco Blagaić, te gradonačelnik Ivo Baldasar, a sve su začinile vratolomije na vodenom "jet packu". Poseban gost ove godine je i raketna topovnjača Hrvatske ratne mornarice Dmitar Zvonimir. Sajam traje do nedjelje.

Galerija / Sudamja 2014.

Galerija / Srednjoškolci predstavili programe svojih škola

Splitski srednjoškolci danas su na Rivi predstavljali nastavni program srednjih škola za sljedeću godinu.

Galerija / Pogled na prekrasni Jadran sa 7000 m visine

Nedavno smo pisali o uspostavljanju nove dužeobalne linije Rijeka - Split - Dubrovnik - Rijeka. Njome operira kompanija Trade Air zrakoplovom Embraer 120. Prošli petak smo i mi napravili "đir", te ostali zadivljeni ljepotom jadranske obale sa 7,000 metara visine. Predstavljamo vam galeriju koja će vam pokušati dočarati barem pola prekrasnog doživljaja hrvatskog mora iz zraka.

Galerija / Zrakoplovna Baza Zemunik - Dan otvorenih vrata

Galerija / Gast 2014.

Galerija / 'Turistička palača' u katastrofalnom stanju

Galerija / Vedran potopio Rivu

Galerija / Kolona sjećanja: Splitski.portal u Vukovaru

Galerija / Torcidin mimohod kroz Vukovarsku

Torcida je u Vukovarskoj obilježila dan sjećanja na sve žrtve stradanja u Vukovaru i Škabrnji.

Galerija / I u Splitu Vukovar svijetli

Galerija / Godina dana od oslobađanja generala Gotovine i Markača

Podsjetnik na dan kada se Hrvatska ujedinila u sreći :)

Galerija / HGSS vježba IKAR CISA 2013

16. listopada na Vidovoj gori održala se pokazna vježba u kojoj su sudjelovale spasilačke snage Hrvatske i Švicarske, u sklopu međunarodne konferencije IKAR CISA u kojoj je sudjelovalo oko 500 sudionika iz cijelog svijeta.