Galerija / Mimohod OSRH 2015.

Bili smo jučer na svečanom vojnom mimohodu u Zagrebu povodom dvadesete obljetnice akcije Oluja.

Galerija / Sinj Air Show 2015.

Pogledajte kako je izgledao današnji aeromiting na sinjskom sportskom aerodromu Piket. Statički postav zrakoplova činili su mnogi sportski avioni, jedrilice i helikopter. Letački dio programa činili su nastup modelara, padobranaca, let tri Cessne u formaciji, akrobatsko letenje sa jedrilicama Borisa Kožuha i Natka Kulića, let 84 godine starog Polikarpova Matka Raosa i 77 godine stare jedrilice Olympia Borisa Kožuha. Sve je posebno začinio energični akrobatski nastup Branimira Ambrekovića u Extri 300, a kao šlag na kraju bio je nastup akrobatske grupe HRZ-a Krila Oluje, koji su nastupili u svom punom sastavu.

Galerija / Kineska ratna mornarica u Lori

Splitsku ratnu luku Lora posjetila su tri velika broda Kineske ratne mornarice. Dvije "Type 054A" fregate - "Weifang" i "Linyi", duge 134 metra, te jedan "Type 903" logistički brod - "Weishanhu", dug 178 metara. Brodove je dočekalo zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice, ali i brojni naši sugrađani kineske nacionalnosti. Fregate su sagrađene 2011. i 2012. godine, a opremljene su cijelom lepezom suvremenog naoružanja. Od 32 lansirne cijevi za protuzračne i protupodmorničke rakete, preko 8 lansirnih rampi za protubrodske krstareće rakete, 6 torpednih cijevi, 12 protupodmorničkih raketnih lansera od 240mm, pa do jednog topa od 76mm i 2 topa od 30mm. Na krmi se nalaze helikopterska platforma i hangar. Građanima je omogućen obilazak još u srijedu od 16 do 19 sati.

Galerija / Otvoreni Dani hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

Sajam traje od 30.4.2015. do 3.5.2015, a ulaz je besplatan.

Galerija / Wine Expo Split 2015.

Galerija / Festival znanosti 2015.

Pogledajte kako je izgledalo ovogodišnje splitsko izdanje Festivala znanosti.

Galerija / ASDA 2015.

Jučer je u Spaladium Areni otvorena treća po redu izložba vojne opreme Adriatic Sea Defense & Aerospace 2015. Na kopnu i u akvatoriju Poljuda održana je i združena pokazna vježba hrvatskih specijalnih snaga, ratnog zrakoplovstva i ratne mornarice.

Galerija / Biser mora gastro znalce okupio u Supetru

Galerija / Distribucija plina stigla tik do Splita

Posjetili smo stanicu tvrtke EVN Croatia Plin u Dugopolju koja će zemnim plinom opskrbljivati Split, Solin, Kaštela, Trogir, Klis i Seget. Radovi na izgradnji visokotlačnog plinovoda između Dugopolja i Splita su započeti početkom studenoga, dok bi prvi korisnici u središnjem dijelu sjeverne Dalmacije mogli uživati u svim prednostima plina već početkom jeseni. U priloženoj galeriji možete vidjeti tehnologiju izrade plinske mreže, od izrade rova za polaganje plinovoda u zemlju, strojarskih radova spajanja cijevne mreže zavarivanjem, savijanja i ispitivanja cjevovoda, zaštite cijevi od korozije, do njihovog polaganja u rov.

Galerija / Ciklona Rea pokazala zube

Galerija / Otvaranje Festivala o pravima djece

Foto: Dario Haček http://split.com.hr/novosti/vijesti/splicani-pohrlili-na-otvaranje-sestog-po-redu-festivala-o-pravima-djece

Galerija / Prekrasan let Hrvatskom European Coastal Airlinesom

Pogledajte kako na putu iz Splita za Rab iz zraka izgleda prekrasna hrvatska obala. A nakon toga uživajte u zelenilu Like i središnje Hrvatske, leteći prema Zagrebu u hidroavionu European Coastal Airlinesa.

Galerija / Noć istraživača 2014.

Galerija / Tesla Convoy 2014 stigao u Split

Tesla Convoy 2014 stigao je danas na Ekonomski fakultet gdje ga je dočekao dekan prof. dr. sc. Željko Garača. Uz Teslu Model S posjetitelji su mogli razgledati još 2 električna automobila - Lexus CT200h i Nissan Leaf. http://split.com.hr/novosti/vijesti/tesla-convoy-stize-i-u-split

Galerija / Okončana drama na Pujankama

Trosatna drama na Pujankama okončana je danas oko 15 sati nakon intervencije specijalne policije. Do intervencije je došlo nakon što se 34-godišnji muškarac zabarikadirao u stan, pustivši plin i prijetivši da će se raznijeti. Svemu je prethodila svađa sa djevojkom koja je nekoliko sati ranije zvala policiju nakon što ju je 34-godišnjak istukao. Stanovnici ulaza 14 Tijardovićeve ulice su evakuirani iz svojih domova te su ostatak vremena zabrinuto proveli ispred zgrade, čekajući rasplet situacije. Muškarac se nakon višesatnih pregovora predao te je odveden u policijsku postaju na daljnju obradu.

Galerija / Hrvatska ratna mornarica na Zapadnoj obali

Povodom proslave 23. godišnjice, Hvatska Ratna Mornarica je izložila veći dio svojeg brodovlja na Zapadnoj obali. Tako su građani dobili priliku obići čak četiri raketne topovnjače ("Petar Krešimir IV", "Dmitar Zvonimir", "Dubrovnik" i "Šibenik"), minolovac "Korčulu", desantni brod "Cetinu", spasilački brod Obalne straže "Faust Vrančić" te još nekoliko manjih polovila.

Galerija / Daenerys i Daario na Rivi

Snimanje Igre prijestolja se polako privodi kraju, no mi smo ipak uhvatili i nekoliko ključnih figura serije u šetnji splitskom Rivom.

Galerija / Poduzetnički kamp 2014.

Galerija / Zavirite na Game of Thrones set u Podrumima

Galerija / Game of Thrones invazija na Gomilicu

Nakon višednevnih priprema krenula je akcija u Kaštel Gomilici. Stotine statista, brojni glumci i ekipa iz produkcije zauzeli su u potpunosti centar mjesta, te uz visoke snage sigurnosti započele sa snimanjem scena pete sezone popularne serije. Vidljivi su Mark Gatiss kao bankar s Braavosa Tycho Nestoris, Roger Ashton-Griffiths kao Mace Tyrell te Ian Beattie kao Ser Meryn Trant iz Kraljeve straže. Brojni kamioni okupirali su parkiralište sjeverno od kaštela, a statisti obučeni u srednjevjekovnu odjeću se mogu vidjeti u šetnji diljem Gomilice. Nakon što je prije nekoliko dana dovršeno snimanje u Villi Dalmaciji, nakon Kaštela ekipa se seli na Duilovo, Klis, te u Dioklecijanove podrume.

Galerija / Hidroavionom na Hvar

European Coastal Airlines je u srijedu, nakon 13-godišnje borbe sa hrvatskom birokracijom, konačno krenuo sa redovnim letovima. Prvi DHC-6 Twin Otter će se koristiti za liniju Resnik - Jelsa, a nakon što za nekoliko dana stigne još jedan zrakoplov, otvaraju se linije prema Rabu, Puli, Zagrebu i Anconi, a kasnije i prema Lastovu i Korčuli. Jučer smo sudjelovali u povratnom letu za Hvar. Kako je izgledalo ovo naše 15-minutno letačko iskustvo pogledajte u galeriji.