Delicija za Veliki petak: Filet brancina s mrkvom i ružmarinom

Filet brancina blago začinimo morskom soli i maslinovim uljem, pečemo na grill tavi, običnoj tavi ili u pećnici.

Pjenica od mrkve:

Oguljenu i opranu mrkvu izrežemo vrlo tanko. Kuhamo je u kipućoj posoljenoj vodi 2-3 minute, stavimo u prigodnu posudu, dolijemo malo temeljca u kojem se kuhala, nekoliko kapi maslinovog ulja, svježeg ružmarina i soli.

Izradimo štapnim mikserom u pire, polako dodajemo malo vrhnja za kuhanje dok pjenica ne postane krepka i baršunasta.Gustoću pjenice određujemo sami. Brancina serviramo na tanjur, 3/4 zatvorimo pjenicom.

Napomena:
Pjenica savršeno oplemenjuje filet te mu daje dodatnu notu.

Zahtjevnost pripreme: 1-5 = 3

Vrijeme pripreme: 30 min