Najbolje talijanske božićne delicije chefa nositelja Michelinovih zvjezdica u Dioklecijanovoj palači

Dvostruki nositelj Michelinove zvjezdice, poznati talijanski chef Vicenzo Guarino, u pratnji chefa Giuseppe Romana, predstavit će 17. prosinca u 10,00 sati u Dioklecijanovoj palači na prezentacijskom kulinarskom showu tradicionalne mediteranske božićne specijalitete. Chef Guarino je stigao na poziv Visoke škole Aspira iz Splita i njihovih studenata usmjerenja Gastronomije s kojima će dan ranije provesti zajedno kuhajući i otkivajući im tajne kulinarstva. U prekrasnom ambijentu, na crvenom tepihu i s glazbenom podlogom ovaj gastro događaj na čelu sa svjetski poznatim chefom Guarinom pozicionirat će Split kao popularnu gourmet i turističku destinaciju. Recepte pripremljenih delicija će posjetitelji dobiti tako da mogu sami pripremiti blagdansku gozbu. Chef Guarino će posjetitelje upoznati i sa svojim obrazovanjem, tajnama kuhanja, iskustvom u prestižnom restoranu te će podijeliti savjete budućim kuharima i gastronomima.

U svojoj bogatoj karijeri osvojio je brojne nagrade i priznanja za svoj rad, a najveće su svakako Michelin zvjezdica u restoranu I Salotti u hotelu II Patriarca , te ponovljeni uspjeh 2012. kao chef restorana L'accanto. Danas radi u restoranu unutar hotela Castello di Spaltenna u Toscani gdje najbolji Aspirini studenti studija Gastronomije imaju priliku odraditi stručnu praksu.