Izložbom Borisa Cvjetanovića otvoren 1. splitski festival fotografije – Split Format

Sinoć je u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvoren 1. splitski festival fotografije "Split Format“ izložbom renomiranog hrvatskog fotografa Borisa Cvjetanovića.

Cvjetanović je ovom izložbom predstavio djela iz serija "Bolnica", "Radnici", "Ljetovanje" i "Mesnička 6" koje predstavljaju njegov fotografski rad između 1983. i 2005. godine. Svoi koji su propustili otvaranje, izložbu će moći pogledati do 14.11., a autora će moći poslušati i upoznati u subotu u 20:00 sati u Fotoklubu Split na 24. PHOTO TALK-u gdje će Cvjetanović govoriti nešto više o svom radu.  

 

Čeka nas uzbudljivi foto vikend

Nakon sinoćnjeg svečanog otvaranja, prvi vikend festivala donosi brojna uzbudljiva događanja. Subotnji program počinje u Fotoklubu Split u 11:00 sati gdje će Daniel Moćan iz tvrtke Prizma d.o.o. održat će prezentaciju „Sigma Global Vision“ tijekom koje će predstaviti ovog japanskog proizvođača optike, a nakon predavanja moći ćete razgledati i isprobati Sigmine objektive do 17 sati.

U nedjelju će zagrebački fotograf i astronom Boris Štromar održat radionicu astrofotografije na Zvjezdanom selu Mosor. Pejzažna astrofotografija posljednjih godina postaje sve popularnija zahvaljujući sve boljoj kvaliteti fotoaparata u slabim svjetlosnim uvjetima i atraktivnosti zvjezdanog neba iznad noćnih pejzaža. Astrofotografija ima svoje specifičnosti koje se ne javljaju kod drugih oblika fotografiranja prirode, a stjecanje iskustva obično je dugotrajno. Dio tog iskustva možete doživjeti na ovoj radionici kako bi vaš sljedeći noćni pejzaž bio što kvalitetniji. Osim tehnika fotografiranja, bit će riječi i o obradi fotografija te o etici astrofotografije. Više o predavaču možete pronaći na njegovoj web stranici  www.astrobobo.net

 

Prijave na radionicu su obavezne, a od polaznika se očekuje da imaju fotoaparat na kojem se mogu namjestiti manualne postavke i stativ. Prijevoz do Zvjezdanog sela je u vlastitom aranžmanu. Prijave su otvorene još danas, a vaše ime i prezime te kontakt broj pošaljite na splitformat@gmail.com, u naslov stavite WORKSHOP: Astrofotografija

 

Detaljn program nalazi se na službenoj stranici festivala www.splitformat.com, a za sve novosi vezane za festival posjetitelji mogu pratiti putem službenih društvenih kanala www.facebook.com/SplitFormat i www.instagram.com/splitformat.