Jagoda Mihanović izlaže u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac'

U Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' u Splitu, u srijedu 22. kolovoza 2018. u 20 sati, otvara se samostalna izložba 'Noćni let za jug' autorice Jagode Mihanović.  

Radovi za izložbu su kolaži lijepljeni na papiru, nastali kao recikliranje autoričinih fotografija i fotografija iz časopisa. Nastali su u razdoblju od 2017. do danas i prvi će put biti predstavljeni ovom izložbom. Autorica potpuno dijeli svoj senzibilet s promatračem – vidljiva je njezina potreba da ispriča tajnu i podijeli emocije svakodnevnog ljudskog postojanja. Nadahnutost prirodom i poetski duh prisutni su u svakom njenom kolažu – sve je ciklički povezano i isprepleteno. Uranjaju, izranjaju i izmjenjuju se simboli protoka vremena, a u njezinom „objektivu“ nema izdvojenih. Sve je dio jednog zajedničkog skladnog univerzuma. Neki od kolaža će biti popraćeni njenom pjesmom (crticom).

Izložbu možete pogledati do 2. rujna 2018.

Iz teksta predgovora kataloga Anđelka Mihanovića:

Noć, let i jug točke su okosnice za triangulaciju izložbe Jagode Mihanović u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“. One mogu potaknuti kako psihoanalitičku, tako i tradicionalnu povijesno-umjetničku, ali i jednu jednostavniju esejističku interpretaciju radova: noć, ne samo kao dio dana u kojem umjetnica možda najčešće stvara, već kao kontekst koji sugerira određenu atmosferu unutar koje umjetnica slobodnije oslobađa svoju kreativnost; let kao aktivnost samog oslobođenja navedene i kao pregled heterogenog opsega motiva i tema; i jug, ne nužno kao geografska odrednica, radije kao inspiracija ili čak utjeha karakteristična za umjetnike različitih senzibiliteta.(…)

O autorici:

Jagoda Mihanović rođena je 1967. godine u Splitu. Po zanimanju je fotografkinja i kolažistica. Članica je HDLU-a i udruge Kultura Split. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama kao i samostalnim izložbama, fotografije i kolaže. Dobitnica je više fotografskih nagrada i priznanja. Osim fotografijom i kolažom bavi se dizajnom. Živi i djeluje u Žrnovnici i Splitu kao samostalna umjetnica.