Ljetna terasa kina Tesla za nostalgičare, 'Družba Pere Kvržice' za djecu

Ljetno kino "Bačvice" centralno je mjesto Festivala mediteranskog filma Split, no u devetom izdanju ovog festivala i za druge dvije lokacije vlada velik interes, kinoteku 'Zlatna vrata', te ljetnu Terasu kina Tesla u kojoj se svaku večer u 21:30 besplatno prikazuju strani filmovi.

Ove nedjelje program počinje već u 17 sati besplatno projekcijom legendarnog hrvatskog filma 'Družba Pere Kvržice' u kinoteci. Projekcija je namijenjena osnovnoškolskoj djeci, a sve u sklopu posebnog program "Škola u kinu" organiziranog od strane Art-kina iz Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Na istoj lokaciji u 19 sati prikazuje se 'Ješka'  Josipa Lukića 'Minjonja njanjonja' koji će poslužiti kao uvertira za turski film 'Mahnitost' redatelja Emina Alpera, koji je već osvojio 11 nagrada i nominaciju za Zlatnog lava u Veneciji.

Večer na Bačvicama otvara animirani film 'Planemo' splitskog redatelja Veljka Popovića, čiji filmovi su prikazani i nagrađivani na nizu značajnih festivala diljem svijeta. Centralnog filmu dana ne treba posebna reklama ako se uzme u obzir da glavnu ulogu tumači slavna francuska glumica Isabelle Huppert, a 'Priče s asfalta'  Samuela Benchetrita bile su uvrštene i u program festivala u Cannesu.